Ies la iveală amănunte absolut incredibile din interiorul noii coaliții care va conduce România în următorii patru ani. Se pare că însuși președintele Klaus Iohannis a intervenit de urgență, în miez de noapte, pentru a pune lucrurile la punct.

Acum câteva zile, PNL, USR PLUS și UDMR păreau că nu se înțeleg pe împărțirea funcțiilor. Șefia Camerei Deputaților era punctul de conflict între PNL și USR.

Iohannis, intervenție de urgență

Se pare că și președintele Klaus Iohannis a intervenit pentru a calma spiritele și pentru a-i convinge pe lideri să ajungă la un punct comun.  În interiorul PNL era o atmosferă extrem de tensionată, asta pentru că s-a încercat un puci condus de liderii din Ardeal împotriva lui Ludovic Orban.

După o zi extrem de tensionată și un scandal monstru, la un moment dat totul s-a calmat, iar ”puciștii” au dat înapoi. Se pare că liniștea a fost instalată chiar de către președintele Klaus Iohannis. Conform Antena 3, totul vine ca urmare a unui telefon dat de Klaus Iohannis, cel care a cerut liniște în interiorul PNL.

Mai mult decât atât, Ludovic Orban l-ar fi sunat personal pe Klaus Iohannis pentru a-i cere să intervină, iar președintele a acționat în consecință.

Florin Cîțu, viitorul premier

În urma acestor negocieri, cele trei partide s-au înțeles și Florin Cîțu, actualul ministru al Finanțelor, va fi umătorul premier al României. PNL, USR PLUS și UDMR și-au împărțit ministerele și urmează să formeze viitoarea majoritate în Parlament.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea