Președintele Joe Biden s-a împiedicat și a căzut după ce a înmânat ultima diplomă în cadrul unei ceremonii de absolvire la Academia Forțelor Aeriene americane, joi.

Joe Biden a căzut în fața tuturor

Președintele american, în vârstă de 80 de ani, s-a ridicat rapid într-un genunchi ajutat de trei persoane și s-a întors la locul său. El a fost ajutat de oficiali ai Forțelor Aeriene când a căzut la pământ.

În timp ce era ajutat să se ridice, Joe Biden a arătat cu degetul în spatele său, părând să indice de ce s-a împiedicat.

Directorul de comunicare al Casei Albe, Ben LaBolt, a declarat pe Twitter că Biden este bine. „A fost un sac de nisip pe scenă în timp ce dădea mâna”, a explicat el.

Un reporter care călătorea cu președintele SUA în Colorado a declarat că Joe Biden ‘se întorcea la locul său când a căzut. Se pare că s-a împiedicat de un sac de nisip negru de pe scenă.

‘Când a căzut, a arătat spre sacul de nisip negru sugerând că de acolo s-a împiedicat’, potrivit raportului.

Căzătura a avut loc după ce Joe Biden a ținut un discurs în care i-a avertizat pe absolvenți că vor intra în serviciu într-o lume din ce în ce mai instabilă, citând provocările din partea Rusiei și Chinei.

Joe Biden candidează pentru realegere în 2024. Medicii l-au declarat sănătos și apt pentru serviciu după un examen fizic în februarie.

Viitorul președinte SUA, o „alegere destul de înfricoșătoare”

Fostul ministru de Externe australian Bob Carr a descris potențiala confruntare, la alegerile prezidențiale din SUA, dintre Joe Biden și Donald Trump drept o „alegere destul de înfricoșătoare”.

„Cred că avem o alegere destul de înspăimântătoare aici. Pe de-o parte, îl avem pe Donald Trump și toate incertitudinile unui președinte care nu participă la briefing-uri, care inventează lucrurile, care disprețuiește aliații SUA din NATO. Pe de altă parte, democrații iau în calcul candidatura la președinție a unui om care are 80 de ani și va avea 85 sau 86 de ani la finalul următorului mandat”, a declarat fostul ministru de Externe. „

Trebuie să existe o îndoială reală cu privire la fragilitatea președintelui Biden și la perspectiva ca actualul vicepreședinte, Kamala Harris, cam nervoasă și relativ neexperimentată, să fie acolo pentru a prelua conducerea”, a adăugat el.