Joe Biden are planuri mari. După nici jumătate de an la Casa Albă, liderul american se gândește deja la următoarele alegeri. În acest context, joi, preşedintele SUA Joe Biden a anunţat că intenţionează să candideze și la alegerile prezidenţiale din 2024, evitând până acum să dea un răspuns atât de direct.

Totodată, el a mai adăugat faptul că vicepreşedinta sa Kamala Harris va fi din nou colega sa de echipă în acest caz, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Răspunsul este da, intenţionez să candidez pentru realegerea mea. La aceasta mă aştept”, a declarat preşedintele american în vârstă de 78 de ani, la prima sa conferinţă de presă la Casa Albă.

Joe Biden crede în destin

Totodată, liderul american nu a vrut să dea un răspuns prea concret, declarând că el respectă destinul și preferă să nu planifice prea multe.

”Nu ştiu de unde veniţi (…) dar am un mare respect pentru destin. Nu aş putea planifica niciodată cu certitudine patru ani şi jumătate, trei ani şi jumătate în avans”, a spus Joe Biden.

De menționat este faptul că fosta senatoare şi fostă procuroare Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, se numără printre candidaţii deja prezentaţi pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024.

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite în fața contracandidatului său, fostul lider SUA, Donald Trump. Potrivit CNN, Joe Biden, a devenit primul candidat la alegerile prezidențiale americane care a obținut peste 80 de milioane de voturi la nivel național.

Prima persoană care l-a felicitat a fost chiar fostul președinte american, Barack Obama.

„Sunt mândru să îl felicit pe viitorul nostru presedinte si pe viitoarea Primă Doamnă”, anunța acesta.

Jeb Bush, fratele lui George W. Bush și fost contracandidat al lui Donald Trump în alegerile interne din Partidul Republican, l-a felicitat și el pe Joe Biden pentru reușită. „E unul dintre primii lideri republicani care recunosc victoria lui Biden”, scria acesta pe o rețea de socializare.