Joe Biden a semnat planul de redresare economică. 2020, cel mai greu an de la cel de-al Doilea Război Mondial

Preşedintele SUA, Joe Biden, a semnat joi, la o zi de la adoptarea de către Congres, giganticul plan de relansare economică în valoare de 1.900 miliarde de dolari, relatează AFP.

Joe Biden a semnat această lege la Biroul Oval, la şapte săptămâni de la preluarea puterii la Casa Albă.

Pandemia de COVID-19 a făcut peste 525.000 de morţi în Statele Unite. Prima economie din lume s-a contractat cu 3,5% anul trecut, fiind cel mai greu an de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Americanii pot sa nu mai poarte mască în anumite condiții

Autorităţile sanitare americane au anunţat că persoanele vaccinate pot să se reunească de acum înainte în grupuri mici în interior fără să mai fie obligate să poarte măşti sanitare şi fără să mai respecte regulile de distanţare socială.

Ele vor trebui totuşi să respecte aceste măsuri de precauţie atunci când se află în prezenţa unor persoane nevaccinate care provin din familii diferite, dar şi atunci când se află în spaţii publice.

SUA vor împărţi vaccinurile anti-COVID după ce vor fi imunizaţi cetăţenii americani

„Dacă vom ave un surplus, îl vom împărţi cu restul lumii”, a spus Joe Biden la Casa Albă.

„Virusul nu este ceva care poate fi oprit de un gard sau de un zid, indiferent cât de înalte sunt construite acestea. Deci, nu vom fi siguri până când lumea nu va fi în siguranţă. Să ne asigurăm că americanii vor fi vaccinaţi şi apoi vom încerca să ajutăm şi restul lumii”, a adăugat preşedintele american.

 

Sursa foto: Facebook