Şoferii din Sectorul 4 al Capitalei au viaţă grea! Primarul Daniel Băluţă le-a pus gând rău şi a demarat o adevărată campanie de ridicare a maşinilor.

Aproape 1.000 de maşini ridicate din Sectorul 4 în ultima lună

Astfel, potrivit anunţului făcut chiar de edil, în ultima lună au fost ridicate mai bine de 900 de mașini parcate neregulamentar pe străzile din sector. În plus, şoferii care s-au trezit cu maşina ridicată au avut de plătit şi o amendă de 500 de lei.

“Folosiți parcările publice din sectorul nostru! Sunt amenajate în zonele aglomerate, sunt moderne și monitorizate video, pentru un plus de siguranță. Ar fi păcat să vă aflați în situația în care au fost cei peste 900 de conducători auto care au fost sancționați, în ultima lună, cu peste 500 de lei fiecare și cărora le-au fost ridicate mașinile pentru că au parcat neregulamentar.

Nu mai bine vă lăsați autoturismele în parcările publice de la Nițu Vasile sau Pridvorului, pentru 1 leu pentru două ore? Sau la Piața Sudului și Complex Comercial Piața Sudului, pentru 2 lei pe oră? Iar în situația în care vă aflați în zona Orășelul Copiilor, luați în calcul și parcarea de 236 de locuri de lângă Spitalul de Stomatologie pe care îl construim pe Șoseaua Olteniței. Aici nu trebuie să plătiți nimic. E gratis”, a scris Daniel Băluţă pe pagina sa de Facebook.

Campanie şi împotriva celor care îşi parchează neregulamentar dubele în Sectorul 4

Pe de altă parte, Primăria Sectorului 4 desfăşoară, de la începutul lunii august, o campanie prin care se blochează roțile dubelor parcate neregulamentar. Campania va fi coordonată de Direcția de Mobilitate Urbană Sector 4, scrie Gândul.

Deblocarea autovehiculului se realizează în intervalul 09:00 – 01:00, în termen de maximum 24 ore de la solicitare. Solicitarea de deblocare se poate efectua în intervalul 09:00 – 22:00;

Deblocarea se poate face de către reprezentanții Direcției de Mobilitate Urbană Sector 4, numai după achitarea tarifului corespunzător situației respective. Tarifele pentru deblocarea roților sunt progresive: pentru prima abatere, tariful este de 50 de lei; pentru a doua abatere, tariful este de 100 de lei; începând cu a treia abatere, tariful este de 250 de lei.

Deblocarea în cazul ocupării locurilor destinate persoanelor cu dizabilități — tariful este de 500 de Iei/24 ore, tarif nefracționat.

Tarifele de deblocare a roților, enumerate mai sus, pot fi achitate în numerar la automatele de plată SelfPay sau online pe site-ul mobilitateurbana4.ro.

“Aceste autoutilitare trebuie parcate fie în curtea societăților care le dețin, fie în alte spații special amenajate pentru ele, pe cheltuiala proprietarilor, nu să fie lăsate la voia întâmplării pe stradă, unde produc un disconfort real oamenilor și unde de cele mai multe ori reprezintă un pericol pentru circulația publică”, precizează Daniel Băluţă.