După ce conflictul dintre primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, şi jurnaliştii de la Libertatea a ajuns în instanţă, iată că justiţia a dat şi prima soluţie în acest caz.

Site-ul Libertatea, obligat de instanţă să şteargă 7 articole reclamate de edil

Judecătoria Sectorului 2 a admis luni, 24 mai, cererea primarului Daniel Băluţă şi a obligat site-ul Libertatea să şteargă articolele indicate de către edil în cererea de chemare în judecată. În plus, primarului Sectorului 4 va primi de la pârâţi suma de 100 de lei cu titlu de daune morale.

Decizia luată de Judecătoria Sectorului 2 nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

Întregul proces vine după ce Daniel Băluţă s-a simţit lezat de mai multe articole ce au apărut în Libertatea, astfel că edilul s-a adresa instanţei de judecată, cerând ştergerea articolelor ce aveau drept subiect persoana sa şi Primăria Sectorului 4. În plus, Băluţă i-a reclamat pe jurnalişti la DIICOT, dar şi la CNCD (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării).

Cum arată soluţia pe scurt, publicată pe portalul Judecătoriei Sectorului 2?

“Admite cererea. Obligă pârâţii la plata în solidar către reclamant a sumei de 100 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâţii la ştergerea de pe site-ul www.libertatea.ro a articolelor indicate de reclamant în cererea de chemare în judecată.

Obligă pârâţii la publicarea prezentei hotărâri judecătoreşti în publicaţia online www.libertatea.ro şi în ziarul libertatea în termen de 5 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti. Obligă pârâţii la plata în solidar către reclamant cu titlu de cheltuieli de judecată a sumei de 140 lei reprezentând taxă judiciară de timbru.

Ia act că reclamantul înţelege să solicite cheltuielile de judecată constând în onorariu avocat pe cale separată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare care se va depune la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 24.05.2021.”

Cătălin Tolontan, reclamat la DIICOT de Daniel Băluţă pentru un presupus şantaj

Joia trecută, Cătălin Tolontan, coordonator editorial al site-ului Libertatea, a fost audiat la DIICOT într-un dosar în care este acuzat de şantaj şi constituirea unui grup infracțional organizat.

Cel care l-a acuzat pe Tolontan de şantaj a fost primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, care acuză că s-ar fi încercat deturnarea unei licitații prin publicarea unor articole.

“O citare dintr-un articol al unei alte publicații, ceea ce face presa în toată lumea, și o întâlnire transparentă cu oamenii despre care scriem, care e un lucru normal, au devenit miezul unei campanii de intimidare. Fără succes”, a scris Cătălin Tolontan într-un articol publicat de Libertatea după decizia Judecătoriei Sectorului 2 de luni.

“Respectăm decizia instanței care spune că articolele vor fi șterse când sentința va rămâne definitivă. Așa că vom face apel și când va rămâne definitivă, vom respecta această sentință definitivă, indiferent care va fi ea.

E normal să respecți justiția și când îți plac deciziile ei și când nu îți plac deciziile ei. Justiția este a noastră și când ne convine și când nu ne convine ce spune ea.

Nu ne convine ce spune justiția, acum, din moment ce facem apel. Să vedem motivația judecătorilor. Avem o sentință pe scurt. Nu comentez sentința de azi cu dosarul de la DIICOT”, a declarat Cătălin Tolontan pentru stiripesurse.ro.