Fostul om de afaceri Irinel Columbeanu se confruntă cu probleme financiare semnificative, fiind incapabil să acopere costurile de întreținere la azilul de bătrâni unde este cazat. Situația sa a fost confirmată de proprietarul centrului de îngrijire pentru vârstnici din Ghermănești, județul Ilfov.

Irinel Columbeanu nu are bani să plătească la azilul de bătrâni

Columbeanu, cândva un milionar în euro, a fost nevoit să se mute într-un azil în toamna anului trecut, după ce problemele financiare s-au acumulat. Cu o pensie de numai 2.000 de lei pe lună, fostul afacerist nu poate acoperi taxa de îngrijire, care variază între 4.500 și 8.000 de lei lunar.

Proprietarul azilului, Ion Cassian, a declarat că Irinel Columbeanu face eforturi pentru a-și achita datoriile, chiar dacă suma acumulată nu este suficientă pentru a acoperi integral costurile.

„În acest moment, Irinel Columbeanu mai are puține datorii, nu acoperă toată taxa, diferența e însă mică, să vedem ce planuri mai are de viitor. Are mult bun-simț, este un om educat.

Se străduiește cumva să facă rost de bani pentru taxă”, a spus proprietarul azilului de bătrâni din Ghermănești, Ion Cassian, pentru playtech.ro.

Fiica lui Irinel Columbeanu, Irina, adolescentă, și-a găsit chiar un loc de muncă pentru a-și ajuta tatăl.

Irina plănuiește să vină în România pentru a-l vizita pe Columbeanu, dar se confruntă cu problema cazării, deoarece tatăl său nu mai deține nicio proprietate. În acest context, proprietarul azilului s-a oferit să o cazeze temporar.

Irinel Columbeanu
SURSA FOTO: Facebook, Irinel Adrian Columbeanu

Proprietarul azilului l-a invitat pe fostul milionar de Paște la el

Ion Cassian a menționat, de asemenea, că îi place să creeze un mediu plăcut pentru rezidenți, amintind și de alte gesturi similare făcute pentru locatarii azilului, inclusiv pentru regretata creatoare de modă Zina Dumitrescu.

De asemenea, el l-a invitat pe Irinel Columbeanu de Paște pentru a petrece sărbătorile împreună.

„Și de Paște, pe Irinel l-am invitat, la noi, ca să mai schimbe atmosfera. Am stat cu toții la masă, am mâncat cozonaci, friptură de miel. Și pe doamna Zina Dumitrescu, care a locuit tot la noi în azil, o invitam adesea acasă, la masă.

Îi plăceau cartofii prăjiți și prăjiturile. Așa mi s-a părut normal și omenesc, ca să îi fac să se simtă bine”, a completat Ion Cassian, pentru aceeași sursă.