Într-un interviu pentru Digi24, Violeta Alexandru, a făcut o afirmație halucinantă: nu știe câți bugetari sunt în România. Specific faptul că Violeta Alexandru este ministrul Muncii, adică instituția care ar trebui să monitorizeze toate aceste cifre.

Ea a spus în interviu că încă nu știe câți angajați din sectorul public vor fi afectaţi de somajul tehnic, pentru că nu există o bază de date care să centralizeze toți angajații de la stat, iar aceasta este o problemă mai veche a sistemului. ”Nu că nu știm astăzi, n-am știut niciodată câți angajați sunt în sectorul public. Nu există o centralizare la nivelul țării cu privire la toți angajații din toate primăriile, toți angajații din toate consiliile județene, toate prefecturile, toate companiile”, a spus Alexandru.

Nu știe ce impact vor avea măsurile anunțate de Orban

Cu toate acestea, spune că are încredere în evaluarea și datele pe care i le vor transmite în acest sens conducătorii fiecărei structuri a statului, inclusiv de la nivelul autorităților locale.

„Fiecare ministru, fiecare autoritate publică locală, fiecare consiliu județean, prefectură, regie cu capital de stat integral sau majoritar, tot ce înseamnă instituție care trăiește din bani publici trebuie să-și facă o evaluare”, a declarat ministrul Violeta Alexandru, sâmbătă seara, la Digi24.

A urmat o întrebare logică din partea jurnalistului Digi24: ce impact va avea măsura anunțată de Guvern săptămâna aceasta. Violeta Alexandru a răspuns că nu știe încă: ”De îndată ce toate aceste instituții își centralizează datele și își evaluează situația reducerii activității în anumite domenii, atunci vom avea poza generală asupra impactului măsurii anunțate de guvern”.

Nu știe ministrul, îi explică un fost angajat al ministerului

Ministrul Muncii a primit o replică dură din partea fostului consilier al Olguței Vasilescu în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu. Iată ce a scris acesta pe pagina sa de socializare:

”Hal de ministru al Muncii: Violeta Alexandru tocmai a declarat la Digi că nu știe câți angajați are statul român!

Păi, gospodino, care ți-ai ratat cariera de angajată la aprozar, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici găsești, evident, funcționarii, în Revisal găsești personalul contractual, iar la Finanțe îi găsești și pe cei din alte structuri de siguranță publică.

Sau cum crezi că îi plătește statul, dacă nu ar ști câți sunt?! Ai fond de salarii când faci bugetul. Și nu doar că știi câți sunt, știi și ce vechime, funcție, calificare au.

Nefericită trebuie să fie ființa asta de Violeta, ajunsă într-o funcție mult prea mare pentru ea.

Eu încep să o cred că ea se zbate, dar unde nu e nici Dumnezeu nu cere, vorba aia.

Salvați-o băi PNL-iștilor, chiar nu vă e milă de ea?!”