Noul șef de la Compania Națională Aeroporturi București, Cosmin Peșteșan apare într-o ipostază inedită. Chiar la intrarea în aeroport, poza acestuia este prezentă pe un mare afiș.

Amintim că, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă l-a numit în ianuarie 2021 pe Cosmin Peșteșan în funcția de director general la Compania Națională Aeroporturi București, menționând că noua conducere este una profesionistă.

Ministrul vorbea la acea vreme și de pierderile înregistrate de companiei în contextul pandemiei de coronavirus și puncta faptul că, în ciuda acestui aspect, primele salariale acordate în 2020 s-au ridicat la milioane de lei.

Aeroporturile au la conducere profesioniști

„Aeroporturile Otopeni și Băneasa au de astăzi la conducere profesioniști: un nou consiliu de administrație și un nou director general.

Compania Națională Aeroporturi București a avut pierderi de 120 de milioane de lei anul trecut. Desigur, pandemia a afectat major veniturile companiei, dar măsurile necesare de reducere a costurilor nu au fost aplicate.

În condițiile unei reduceri a traficului și veniturilor cu 70%, s-au acordat prime salariale de milioane de lei în 2020”, a scris ministrul pe Facebook.

Prioritățile stabilite de ministrul Transporturilor

Ministrul preciza la numirea conducerii companiei că prioritatea este „dezvoltare și finanțare a aeroportului” și a noului terminal, precum și infrastructura feroviară și rutieră.

„În noul consiliu de administrație membrii sunt atât specialiști în aviație, cât și oameni cu profil solid în business, finanțe și audit.

Prioritar pentru ei este un plan solid de dezvoltare și finanțare a aeroportului, a noului terminal modern, care să aibă infrastructuri feroviare și rutiere de sec. 21 integrate.

Ne ținem de promisiuni și continuăm să ridicăm standardele în privința managementului companiilor de stat”, a mai scris ministrul Transporturilor.