Este numirea momentului în Guvern. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunțat chiar acum. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul a precizat cine se va ocupa de acum de Compania Națională Aeroporturi București.

Potrivit acestuia, s-a ales un nou consiliu de administratție și un nou director general pentru Aeroporturile Otopeni și Băneasa.

Totodată, Drulă a ținut să precizeze că în contextul pandemiei de COVID, Compania Națională Aeroporturi București a înregistrat pierderi semnificative în 2020, iar odată cu aceste pierderi au fost afectate și veniturile companiei.

„Aeroporturile Otopeni și Băneasa au de astăzi la conducere profesioniști: un nou consiliu de administrație și un nou director general.

Compania Națională Aeroporturi București a avut pierderi de 120 de milioane de lei anul trecut. Desigur, pandemia a afectat major veniturile companiei, dar măsurile necesare de reducere a costurilor nu au fost aplicate.

În condițiile unei reduceri a traficului și veniturilor cu 70%, s-au acordat prime salariale de milioane de lei în 2020”, a scris ministrul pe Facebook.

Numirea momentului la Guvern

Cătălin Drulă a mai precizat că în urma apariției anumitor fotografii care prezentau starea deplorabilă a clădirii, acesta i-a cerut noului director general Cosmin Peșteșan să se ocupe de întreaga chestiune.

De asemnea, el a mai adăugat că noul consiliu de administrație are oameni ”specialiști în aviație, dar și oameni cu un profil solid în business”.

„Recent au apărut în spațiul public o serie de fotografii care arătau starea deplorabilă a interiorului clădirii.

I-am cerut noului director general Cosmin Peșteșan să se ocupe cu prioritate de aceste aspecte care ne fac de rușine principala poartă de intrare aeriană în țară.

În noul consiliu de administrație membrii sunt atât specialiști în aviație, cât și oameni cu profil solid în business, finanțe și audit.

Prioritar pentru ei este un plan solid de dezvoltare și finanțare a aeroportului, a noului terminal modern, care să aibă infrastructuri feroviare și rutiere de sec. 21 integrate.

Ne ținem de promisiuni și continuăm să ridicăm standardele în privința managementului companiilor de stat”, a mai scris acesta.