Reacția IPJ Constanța

Sâmbătă, pe data de 19 august, doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți, după ce un șofer de 19 ani a lovit în plin grupul de pietoni. Tragedia a avut loc în stațiunea 2 Mai. Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a reacționat după ce tatăl fetei ucise a spus că nu a fost anunțat de ce i s-a întâmplat copilului său. Potrivit instituției, verișorul fetei a vorbit cu mama acesteia, în prezența unui ofițer de poliție rutieră.

„În timpul cercetării la faţa locului, colegii noştri au relaţionat cu persoanele prezente, care puteau oferi informaţii despre eveniment. Unul dintre cei prezenţi în grupul care a fost accidentat a afirmat că este verişorul numitei D.R.M., mamele lor fiind surori şi că a informat-o deja pe mama lui despre ce s-a întâmplat.

Ulterior, la ora 06:15, în prezenţa unui ofiţer de poliţie rutieră, numitul N.I.A., a sunat-o şi pe mama verişoarei lui (fetei care şi-a pierdut viaţa), căreia i-a spus ce s-a întâmplat cu fata ei în acea dimineaţă, în urma accidentului rutier”, a transmis IPJ Constanța.

Nu s-au putut găsi datele de contact ale celeilalte victime

Instituția a precizat, de asemenea, că polițiștii prezenți la locul accidentului nu au putut găsi datele de contact ale familiei celeilalte victime din accident.

„Din păcate, datele de contact ale familiei numitului O.A.S. colegii noştri nu le-au obţinut, la faţa locului. De asemenea, nici în bazele de date nu au fost găsite numerele de telefon ale familei acestuia. Astfel, după finalizarea cercetării la faţa locului, a fost solicitat sprijinul colegilor de la IPJ Ilfov, care au anunţat familia victimei. Transmitem condoleanţe familiilor îndoliate şi le asigurăm că desfăşurăm toate activităţile, în vederea administrării probatoriului, necesar dispunerii măsurilor legale”, a mai transmis IPJ Constanța.

Tatăl fetei ucise în accident nu a fost contactat în legătură cu tragedia

Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl fetei moarte în accidentul rutier, a declarat în fața jurnaliștilor că polițiștii nu l-au anunțat în legătură cu accidentul rutier.

„Mulţumim Poliţiei Române. Nu m-a contactat nimeni să ne spună, fata dumneavoastră a păţit ceva. De aici de la pompe funebre ne-au spus. Poliţia, nu. Aseară m-am apucat să caut eu, numere de telefon, pe internet, la Mangalia, de la Mangalia vă fac la… Am aflat că a murit de la vărul ei care a scăpat fără nicio vânătaie , doar cu sperietura. Ieri dimineaţă am intrat în Bucureşti, veneam de la serviciu”, a spus acesta.