„Dacă apare o condamnare, cu siguranţă, nu va rămâne fără urmări. Dacă se va ajunge la acest scenariu, fiţi asigurată că nu voi sta să aştept să mişte alţii rotiţele”, a spus Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

De asemenea, șeful statului a subliniat că, în avizul negativ dat de CSM în cazul numirii şefei DIICOT, nu s-a menţionat această posibilă incompatibilitate.

DNA cere condamnarea fostului polițist Dan Hosu

Procurorul de ședință al DNA a depus concluzii de condamnare în cazul fostului polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT.

Acesta este ecuzat de trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informații nedestinate publicității și dare de mită, la ultimul termen al procesului de corupție de la Tribunalul București, conform g4media.ro

De asemenea, procurorul DNA a cerut și condamnarea fostei șefe a Consiliul de Administrație al Carpatica Asigurări Sibiu, Angela Toncescu, și a fostului șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul IGPR, comisarul șef Marian Cataramă.

Trebuie menționat că procurorul DNA a depus concluzii de achitare în cazul lui Sorin Tatu, patronul unei firme, acuzat de trafic de influență, deoarece probele obținute împotriva lui de SRI pe mandat de siguranță națională au fost înlăturate de instanță la termenul din 20 iulie 2020 ca urmare a deciziilor CCR.

Procurorul DNA a fost de acord și cu înlăturarea unui act material în cazul acuzațiilor formulate împotriva Angelei Toncescu, pe relația cu Ion Tatu, ca urmare a înlăturării probelor. Procurorii DNA vor face apel la decizia Tribunalului de înlăturare a probelor obținute de SRI pe MSN deoarece practica instanțelor nu este unitară și deciziile CCR sunt doar pentru viitor.

De ce este acuzat Dan Hosu

Dan Hosu a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității și dare de mită.

De asemenea, Dan Hosu este acuzat că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu să influențeze deciziile de la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară astfel încât să obțină avizul pentru numirea în funcția de președinte al CA al Carpatica Asig, dar și pentru ca autoritatea să nu ia decizii nefavorabile societății de asigurări patronate de Dan Ilie Carabulea.