România este lovită dur de pandemia de coronavirus. Avem mii de cazuri noi de îmbolnăviri în fiecare zi, iar situația a scăpat de sub control.

Iohannis, decizie radicală de ultim moment

În acest context, președintele Klaus Iohannis a luat o decizie radicală. Șeful statului are o intervenție de ultim moment. Iohannis a convocat la discuții importante mai mulți oficiali din statul român.

Klaus Iohannis va purta astăzi discuții cu prefecții de județe privind gestionarea pandemiei de coronavirus. Iohannis i-a convocat pe reprezentanții guvernului în teritoriu prin videoconferință, de la ora 13. În funcție de rezultatul acestor discuții, autoritățile ar putea să intervină cu alte decizii importante, dar și cu măsuri restrictive.

Mai multe orașe din România au intrat în carantină din cauza cazurilor de coronavirus. Un alt municipiu reşedinţă de judeţ intră în carantină de astăzi. Este vorba despre Slobozia. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa după ce incidenţa infectărillor a ajuns la 7,46 de infectări la mia de locuitori.

Chiar ieri au fost înregistrate 9.799 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 8.389 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 10.11.2020 (10:00) – 11.11.2020 (10:00) au fost raportate  203 decese (116 bărbați și 87 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea,  Ilfov și Municipiul București.