Președintele Klaus Iohannis a dat de pământ cu Guvernul și partidul condus de Liviu Dragnea. Iohannis a anunțat că va sesiza CCR pe bugetul pe 2019, care este un buget al rușinii naționale. În opinia șefului statului, Guvernarea PSD a eșuat. Iohannis a spus că, de fapt, PSD nici nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea. “PSD este incompetent și incapabil să conducă România”.

Iată principalele declarații făcute de Klaus Iohannis: 

Economia României e bulversată mai ales după OUG 114 dată în mare taină anul trecut, de autostrăzi nici nu poate fi vorba, despre justiție? Păi întreaga guvernare PSD-istă a fost un asalt asupra justițiie și statului de drept din România cu obiectul clar al PSD de a pune mâna pe justiție, de a o politiza ca ei să-și rezolve dosarele penale. PSD nu guvernează pentru români și pentru România. PSD guvernează pentru Dragnea. PSD e incompetent și incapabil să conducă România. 

Bugetul pe 2019 este al rușinii naționale. PSD încearcă să acopere nereușitele multiple. El l-au numit bugetul investiției și asta e prima mare minciună din buget.  Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat PSD bugetul trei luni. Ei nu vor să facă investiții pentru că nu au bani, de aceea au întârziat bugetul cu trei luni de zile. 

Ministrul PSD, întrebat cum e cu spitalele regionale, a răspuns stupefiant, zicea să avem bani pentru proiectare. Auzi, în al treilea an de guvernare au bani pentru proiectare. Păi ăștia nici nu vor să realizeze spitalele, nu vor să realizeze investiții publice, promit și nu fac.

În schimb, dacă e vorba despre ei au de unde. PSD a avut grijă să aloce sume imense pentru finanțarea partidelor politice. 150 de milioane va primit PSD din finanțarea partidelor. 150 de milioane din 270 de milioane propuse pentru finanțarea partidelor, de 20 de ori mai mult decât în anul trecut. PSD și-a tras bani de 20 de ori mai mult decât anul trecut. Pentru asta au bani.

O victimă sigură a acestui buget, foarte sigură este administrația locală. Comunitățile locale din România primesc un miliard de lei mai puțin decât anul trecut.

Există și aspecte de neconstituționalitate în acest buget, are aspecte clare de neconstituționalitate, nu se respectă obligații asumate de România în fața UE. S-a ignorat rolul Consiliului Fiscal. Voi sesiza CCR pe Bugetul 2019, al rușinii naționale.  
Aceeași soartă o va avea și legea de aprobare a plafoanelor, o voi trimite azi la CCR