Ieșire furibundă a președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a vorbit despre alegerile locale care se vor desfășura la acest final de săptămână. Șeful statului spune că trebuie să îneplinim mai multe reguli pentru ca epidemia de coronavirus să nu izbucnească masiv.

Iohannis a dat ordin

„În această duminică, mergem la urne pentru a da responsabilitatea celor care să ne conducă. Este foarte importantă pentru că va depinde cei de care vor câștiga cum se modernizează spitalele, școlile sau ce trafic vom avea în orașele noastre.

Știm ce măsuri trebuie să luăm pentru ca scrutinul să fie în siguranță pentru toți. Sunt alegeri cu ricuri minime. Trebuie dezinfectate riguros secțiile de vot, să asigurăm spații speciale pentru ștergerea mâinilor. Dacă toată lumea respectă regulile. Igiena mâinilor, purtarea măștii atunci riscul este redus la minim. Exprimarea votului nu diferă de alte activități pe care le facem.

În ciuda condițiilor dificile, campania electorală a fost activă”, a spus Klaus Iohannis.

„Am văzut însă și că unii competitori recurg la obișnuitele lor tactici retrograde. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită și să condamne generații întregi să plătească aceste costuri imense. România trebuia să progreseze, iar votul este cel mai bun instrument pentru a impune o direcție nouă, pozitivă. Avem multe modele de administrații locale de succes, de comunități care în patru sau opt ani au cunoscut transformări majore în bine,  după cum avem și exemple unde autoritățile locale au creat dezastru”, a mai spus președintele.