Întrebat dacă este luată în calcul carantinarea localităților cu rata de peste 3 la mia de locuitori, șeful statului susține că nu își dorește o astfel de decizie, însă, în unele localități acest lucru a avut efecte destul de benefice.

„Această propunere de carantinare trebuie să vină de la experți, specialiști. Nu am avut nicio propunere care vizează Capitala sau județe întregi, însă am avut situații în care localitățile au fost carantinate și cu efecte destul de bune.

Eu nu îmi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului”, a spus Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a explicat motivul pentru care își dorește organizarea alegerilor parlamentare în ciuda evoluției pandemiei. Potrivit președintelui, pandemia nu va lua sfârșit nici în următoarele luni, iar amânarea alegerilor nu este o soluție corectă.

„Pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, februarie sau martie anul viitor, așa cum fals, spun cei care vor amânarea alegerilor. Mecanismele de funcționare ale unui stat nu pot fi blocate”, a mai adăugat Iohannis.

Un nou record de infectări în România

România a înregistrat un număr record de cazuri miercuri. Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 191.102 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 137.835 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 6.065 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.10.2020 (10:00) – 21.10.2020 (10:00) au fost raportate 69 de decese (44 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Ilfov și Municipiul București.