Intră în vigoare de azi, 15 martie! Restricţii dure pentru sute de mii de români. S-a anunţat chiar acum

Vești proaste pentru sute de mii de români. Numărul infectărilor a crescut semnificativ. În acest context, autoritățile iau toate măsurile necesare pentru a ține pandemia sub control. Este vorba dspre locuitorii municipiului Galați.

Reprezentanţii Prefecturii Galaţi au anunțat în prima zi a săptămânii că Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a adoptat o hotărâre prin care, începând de luni, municipiul reşedinţă rămâne pentru 14 zile în scenariul galben, după ce rata de infectare COVID-19 a ajuns la 2,29/1.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni.

În ceea ce privește măsurile luate, CJSU Galați urmează să stabilească ce restricții vor intra în vigoare.

“Începând cu data de 15 martie, ora 0,00, pentru unitatea administrativ-teritorială Galaţi, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 293 din 10 martie privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în hotărârea CJSU Galaţi.

Cum vor funcționa restaurantele și cinematografele

CJSU Galați a precizat că în aceste condiții, restaurantele şi celelalte localuri de alimentaţie publică, teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole, precum şi cazinourile şi sălile de jocuri de noroc mai pot funcţiona la interior, în condiții speciale, mai exact, doar în limita a 30% din capacitate.

Totodată, vor rămâne în continuare valabile restricţiile impuse la nivel naţional, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 21,00, restricţii de circulaţie după ora 22,00, masca obligatorie în spaţiile deschise şi închise.

De menționat este faptul că, în prezent, în judeţul Galaţi, din 65 de localităţi două sunt în scenariul roşu şi nouă în cel galben.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin