Interlopul Lucian Boncu, arestat în Italia. Era dat în urmărire internaţională

Lucian Boncu a fugit din ţară după ce a aflat că procurorii DIICOT au cerut arestarea sa. El este interlopul care are a ordonat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa.

Boncu a dispărut când se afla în sediul Poliţiei, unde semna controlul judiciar, când a ieșit din clădire sub pretextul că a primit un telefon.

Lucian Boncu a ordonat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa

Mai apoi, procurorii au decis arestarea preventivă în lipsa lui Boncu, pentru următoarele 30 de zile. Într-un alt dosar, Lucian Boncu a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru trafic de droguri. Totuși, nu este definitivă.

Lucian Boncu a ordonat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa pentru dezvăluirile făcute de acesta. Trebuie menționat că asasinatul la comandă a fost dejucat de anchetatori.

În urma celor întâmplate, interlopul a fost prins marți, 1 iunie, în sudul Italiei. Așadar, interlopul va fi prezentat unei instanţe pentru confirmarea mandatului european de arestare şi ulterior pentru extrădarea în România.

Este condamnat în primă instanţă la 12 ani de închisoare

Condamnat în primă instanţă la 12 ani de închisoare pentru trafic de droguri, judecat pentru că a comandat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa şi aflat sub control judiciar, interlopul Lucian Boncu s-a prezentat vineri la Poliţie, conform programului stabilit prin sentinţa de plasare sub control judiciar.

Potrivit pressalert.ro, în timp ce era la Poliţie, Boncu a aflat că DIICOT îl suspectează că încearcă să fugă din ţară cu ajutorul unui alt interlop, Sorin Udrea, şi va fi propus pentru arestare preventivă.

Sursa citată mai arată că, sub pretextul că iese din încăperea care comunică cu strada pentru că a primit un telefon, Lucian Boncu a părăsit sediul Poliţiei Timiş şi a dispărut, închizându-şi telefonul.

La ora 12.00, când a fost programată şedinţa de judecată, Boncu nu s-a prezentat la tribunal, instanţa amânând judecarea solicitării pentru a cere lămuriri de la Poliţie.

Pressalert.ro mai arată că la ora 12,45 s-a reluat judecata, DIICOT cerând arestarea lui Boncu pentru că sunt informaţii că îşi pregătea fuga din ţară, cu ajutorul lui Sorin Udrea, aflat în Italia, care a fugit înainte de sentinţa din dosarul de crimă organizată în care a fost condamnat.