Noile procesoare vor sta la baza unui nou val de dispozitive eficiente din punct de vedere energetic, precum tablete, sisteme 2 în 1 și alte device-uri mobile.

Gama de procesoare“Bay Trail” se bazează pe microarhitectura “Silvermont”, anunțată în luna mai 2013. Procesoarele Intel Atom Z3000 (“Bay Trail-T”) sunt primele multi-core de tip SoC, fiind cele mai puternice de până acum pentru tablete și alte dispozitive mobile.

Flexibilitatea noii microarhitecturi permite diferitelor variante ale SoC-urilor să fie dedicate mai multor segmente de piață, inclusiv noilor procesoare Intel Pentium and Celeron (“Bay Trail”-M și-D) pentru dispozitive 2 în 1, laptopuri, desktop PC-uri și sisteme All-in-One.

Gama de SoC-uri “Bay Trail”oferă multe opțiuni pentru clienții Intel prin oferirea unei configurații hardware care suportă atât Windows 8, cât și Android, punând la dispoziție o varietate de sisteme de diferite dimensiuni la prețuri variate, care se adresează nevoilor utilizatorilor și companiilor.

Dispozitive cu noile procesoare vor fi lansate în al patrulea trimestru de producători precum Acer, ASUS, Dell, Lenovo și Toshiba.