”Pensiile vor crește, aștept evaluarea încasărilor la buget pe care Ministerul Finanțelor are obligația să o facă. Sunt adepta comunicărilor doar pe bază de cifre și pe situații generate de analiza bugetului, nu sunt adepta răspândirii de zvonuri, opinii, păreri.” a spus Violeta Alexandru, la ”România9”.

Ministrul Muncii nu poate oferi încă un procentaj clar de majorare

”Nu sunt persoana care să-și exprime o părere, pentru că nu sunt un analist din afara sistemului guvernamental, sunt într-o funcție publică și am responsabilitatea să comunic informații clare. În acest moment, legea este în vigoare, banii sunt în buget, urmează să facă Ministerul Finanțelor, așa cum s-a angajat, o evaluare a încasărilor la buget și vom avea un răspuns cu toții”, a mai spus Violeta Alexandru.

Când vor exista informații clare în acest sens

Întrebată când vor exista informații despre procentul cu care vor fi majorate pensiile, aceasta a răspuns că aceste informații vor fi posibile la finalul pandemiei de coronavirus.

”Da, finalul de pandemie pe care nu vi-l pot prevedea eu în acest moment. Ministerul de Finanțe are obligația să facă această evaluare la șase luni. Să nu vă surprindă că punem accent pe măsurile active pentru a ajuta sectorul economic să revină în activitate”, a declarat Ministrul Muncii, Violeta Alexandru.