Starea generală a lui Florin Piersic s-a ameliorat

Potrivit Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București „Foișor”, evaluarea pacientului Florin Piersic indică o îmbunătățire a valorilor biologice și o ameliorare a stării sale generale.

Într-un comunicat emis de unitatea spitalicească și semnat de managerul interimar As. Univ. Dr. Șerban Dragosloveanu, se arată că evaluarea efectuată dimineața pe data de 11.05.2024 indică o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale a pacientului Florin Piersic. De asemenea, s-a menționat că a început procesul de mobilizare activă al pacientului, care a demonstrat cooperare și s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni.

Evoluția actorului este una favorabilă

Tot sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că evoluția lui Florin Piersic este una favorabilă.

„Am şi eu informări periodice. Cel puţin ultima, pe care am avut-o dimineaţă devreme, era favorabilă. Evoluţia este favorabilă, parametrii biologici s-au îmbunătăţit şi, aşa cum aţi aflat din comunicatul de presă emis ieri de către Spitalul de Ortopedie „Foişor”, el este autonom, se alimentează singur, bea lichide, vorbeşte, deci starea este în ameliorare. Sigur că aşteptăm să treacă această perioadă critică după o intervenţie operatorie complexă cum a avut dânsul şi ulterior să poată fi tratată până la finalitate infecţia aceasta sistemică pentru care a venit în Bucureşti”, a spus acesta.

Alexandru Rafila, Spitalul Pantelimon
Alexandru Rafila; SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Oficialul a precizat însă că având în vedere vârsta înaintată a actorului și patologia sa, pericolul nu a trecut.

„Este evoluţia unei persoane cu vârsta de 88 de ani, cu alte afecţiuni. Nu poţi să spui niciodată că lucrurile sunt fără vreun fel de pericole. Trebuie să sperăm. Dânsul are o abordare pozitivă, este optimist şi cred că lucrul ăsta este important în economia managementului acestui caz care a stârnit interesul firesc a marii majorităţi a cetăţenilor din România”, a explicat el.

Sâmbătă, Alexandru Rafila a făcut o vizită la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Acolo, s-a întâlnit cu personalul medical și reprezentanții autorităților locale. În cadrul acestei întâlniri, s-au discutat progresele și planurile unității, care includ construirea unui nou ambulatoriu integrat, înființarea unei secții de îngrijiri paliative și modernizarea Spitalului nr. 2.

Intervenția a fost o reușită

Vineri, pe 10 mai, ministrul Sănătății a furnizat informații cu privire la evoluția stării de sănătate a actorului Florin Piersic. El a declarat că a avut o discuție cu acesta după operația chirurgicală pe care a suferit-o.

Oficialul a confirmat succesul intervenției chirurgicale a celebrului actor Florin Piersic. La vârsta de 87 de ani, acesta a fost transferat la secția de terapie intensivă (ATI), unde se menține stabil, conform rapoartelor medicale.

Rafila a subliniat că infecția cu care se confruntă Piersic nu a fost dobândită în spital, ci era deja prezentă. Actorul a trecut prin două intervenții chirurgicale în Cluj și alte două în București, pentru tratarea unor focare infecțioase asociate cu protezele de genunchi și dispozitivul de stimulare cardiacă. Ministrul a mai precizat că Piersic era conștient și comunicativ înainte de operație. Mai multe puteți citi aici.