Informația zilei, pe SURSE, privind redeschiderea școlilor! Redeschiderea școlilor va fi anunțată marți de Președintele Klaus Iohannis. Totuși, vor exista anumite condiții.

În ciuda rezervelor manifestate de unele voci autorizate, autoritățile au luat decizia de redeschidere a școlilor în data de 8 februarie.

Informația zilei, pe SURSE, privind redeschiderea școlilor!

Redeschiderea școlilor în data de 8 februarie a fost decisă marți într-o ședință la Palatul Cotroceni, susțin surse politice. Astfel, în 8 februarie ar urma să fie dechise fizic școlile în funcție de mai multe scenarii pe baza datelor epidemiologice.

Miniștrii Educației, Sănătății și Internelor au ajuns la Palatul Cotroceni pentru discuția cu președintele Klaus Iohannis în vederea deschiderii școlilor din data de 8 februarie.

La ședință participă și premierul Florin Cîțu, dar și șeful DSU Raed Arafat și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol.

La finalul ședinței, președintele Klaus Iohannis este așteptat să susțină o declarație de presă în care să anunțe decizia luată astăzi, arată digi24.ro.

Premierul Florin Cîțu: ”prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli”

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 2 februarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Premierul Florin Cîţu a declarat luni că împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va fi luată decizia cu privire la modul de desfăşurare a cursurilor şcolare începând din data de 8 februarie, adică după vacanţa intersemestrială.

„Vom avea mâine toate informaţiile şi, pe baza acestor informaţii, vom lua decizia. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Cîţu, care a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli.

Ministrul Sănătății a evitat să se pronunțe pe subiect

Luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că elevii care îşi vor relua fizic cursurile vor primi măşti de protecţie, existând un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar.

Cîmpeanu a explicat că învăţământul hibrid, atât online, cât și fizic, se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

În ceea ce-l privește pe Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, acesta a evitat să se pronunțe asupra posibilității deschiderii școlilor în 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului școlar.