Vineri, premierul Ludovic Orban a venit cu o veste excelentă pentru mii de români, deranjaţi de o decizie anterioară luată de autorităţi.

Şeful Guvernului a anunţat că programul teraselor va fi prelungit de acum până la ora 24:00.

În şedinţa de Guvern de vineri, 14 august, Executivul va adopta hotărârea ce vizează prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile.

Premierul Ludovic Orban a precizat însă că a fost de acord cu solicitarea ca programul teraselor să fie prelungit cu încă o oră, până la 24:00. Anterior, Comitetului Național pentru Situații de Urgență luase decizia ca terasele din România să se închidă la ora 23:00, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Prelungirea stării de alertă, pe masa Guvernului

Cabinetul Orban urmează să discute, în şedinţa de vineri, o hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 16 august, şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, potrivit ordinii de zi care a fost afişată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

“Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, condiţiile concrete de aplicare şi destinatarii acestor măsuri, precum şi instituţiile şi autorităţile publice care pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata stării de alertă prevăzute în anexele nr. 1 – 3 la proiectul hotărârii sunt pe fond similare cu cele în vigoare la data de 17 iulie 2020, cuprinse în anexele nr. 1 – 3 la Hotărârea Guvernului 553/2020, cu modificările şi completările ulterioare”, potrivit notei de fundamentare a proiectului.

Potrivit sursei citate, acestea includ modificările efectuate în scopul relaxării măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor cu SARS-CoV-2, respectiv măsurile non-medicale care şi-au dovedit eficienţa şi eficacitatea la nivel mondial, cum sunt portul măştii şi reducerea interacţiunii fizice între persoane, care să fie aplicate în special în zonele aglomerate.

Sursa foto: Inquam Photos, Octav Ganea