România caută militari! Vor fi puse la bătaie aproape 8.500 de posturi până în 2025.

Anunţul făcut de premierul României!

Premierul Florin Cîţu a anunţat că, în România, urmează să fie înfiinţate aproape 8.500 de posturi pentru militarii voluntari angajaţi pe bază de contract în zona operativă.

1.400 dintre aceştia vor fi încadraţi încă din acest an, a adăugat şeful Guvernului.

“Am luat deja măsuri pentru consolidarea IGSU şi a unităţilor subordonate. Urmează să fie aprobată o hotărâre de Guvern prin care vor fi înfiinţate 8.400 de posturi noi pentru militarii voluntari angajaţi pe bază de contract şi subofiţeri din zona operativă.

Anul acesta, vor fi încadraţi 1.400 dintre ei, astfel încât până în 2025 să recuperaţi o parte importantă din posturile pierdute în ultimii ani”, a declarat Cîţu, cu ocazia ceremoniei organizate pentru pompierii români care s-au întors de la intervenţia avută în Grecia.

Florin Cîţu, mulţumiri pentru pompierii români care au luptat cu focul în Grecia

Premierul Florin Cîţu le-a mulţumit pompierilor pentru modul în care au ajutat la stingerea incendiilor devastatoare din Grecia, lucru observat şi de presa şi de opinia publică din această ţară. El a mai subliniat şi importanţa folosirii fondurilor europene, cele şase autospeciale folosite de pompieri fiind achiziţionate din bani europeni, chiar în acest an.

“Pe bună dreptate, grecii au fost impresionaţi de modul de lucru al pompierilor noştri. Şi, dincolo de curajul lor, acum înţelegem cât de important e să ne folosim de fondurile europene.

Cele şase autospeciale folosite de pompierii noştri sunt noi, au fost cumpărate anul acesta şi sunt speciale pentru intervenţia la incendii de vegetaţie. Toate cumpărate din fonduri europene.

În asta se traduce de fapt buna guvernare, inclusiv dacă ne referim la absorbţia de fonduri europene. Dacă investim unde trebuie şi cum trebuie, atunci putem salva vieţi”, a mai declarat Florin Cîţu.

Lucian Bode: România, un furnizor serios şi permanent de protecţie civilă la nivel european

“Participarea României la această misiune, prin efortul dumneavoastră, a întărit şi mai mult relaţiile de prietenie dintre cele două state, iar la nivel internaţional s-a văzut încă o dată că ţara noastră are capacitatea să participe la astfel de misiuni dificile, că este un partener de încredere şi este un furnizor serios şi permanent de protecţie civilă la nivel european.

Mărturie stau totodată şi recentele misiuni de salvare derulate în alte zone, precum Albania, Croaţia şi mai recent în Tunisia şi Macedonia de Nord, în care aţi arătat că România are expertiza şi resursele necesare pentru a salva vieţi şi a proteja comunităţi întregi aflate în dificultate”, le-a transmis pompierilor şi Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Un număr de 108 pompieri salvatori cu 23 de autospeciale au fost detaşaţi în urmă cu 10 zile în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie care au devastat această ţară.