Încă o bombă care detonează coaliția! Dan Barna și Florin Cîțu se contrează pe numărul real de decedați.

În acest moment, Ministerul Sănătăţii că verifică posibile inadvertenţe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorităţi.

Încă o bombă care detonează coaliția! Barna îi pasează cartoful fierbinte lui Cîțu

Vicepremierul Dan Barna a afirmat vineri că a fost informat, în urmă cu o zi, de Ministerul Sănătăţii, că verifică “posibile inadvertenţe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorităţi”.

Barna susține că i-a transmis premierului o notă de informare în acest sens, înregistrată joi, la ora 11.05.

“Ulterior, în cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situaţie în analiză la Ministerul Sănătăţii legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 şi că am cerut să-i fie trimisă şi că a primit o notă pe acest subiect.

Premierul, ca ministru interimar al Sănătăţii, mi-a comunicat că va analiza aceste informaţii”, adaugă Barna.

“Ca urmare a solicitării transmise public de premierul Florin Cîţu fac următoarele precizări: Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătăţii că verifică posibile inadvertenţe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorităţi.

”Notă de informare către premierul Florin Cîţu”

Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîţu, cu stadiul situaţiei, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătăţii”, a afirmat Dan Barna, vineri, pe Facebook.

El a precizat că nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului în 15 aprilie, la ora 11:05.

“Ulterior, în cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situaţie în analiză la Ministerul Sănătăţii legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 şi că am cerut să-i fie trimisă şi că a primit o notă pe acest subiect. Premierul, ca ministru interimar al Sănătăţii, mi-a comunicat că va analiza aceste informaţii”, a susţinut el.

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, întrebat despre afirmaţiile privind nereguli în raportarea deceselor de COVID, că îi cere public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus.

De asemenea, Cîţu i-a cerut public vicepremierului Dan Barna să prezinte “public şi în şedinţă de Guvern tot ceea ce ştia despre Mafia din sănătate”.

”Îi cer public să ne spună ce știa”

Întrebat despre afirmaţiile conform cărora numărul deceselor de COVID nu ar fi fost raportat corect, Florin Cîţu a declarat: “Aici lucrurile sunt foarte importante şi trebuie verificate dacă este aşa”.

“Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătăţii şi a fost de la începutul anului, să ne spună dacă ştia despre aceste lucruri şi ce măsuri a dispus şi îi cer public să prezinte în şedinţa de Guvern aşa ceva”, a continuat premierul.

El a arătat că reforma trebuie să înceapă în propriul minister, dând exemplul său la Ministerul Finanţelor.

Întrebat cât de des s-a consultat cu Vlad Voiculescu, Cîţu a reiterat că Dan Barna este coordonatorul Ministerului Sănătăţii.

“În nicio şedinţă de guvern nu au fost prezentate situaţii precum cea pe care am spus-o mai devreme, nu au fost note de informare, de fiecare dată mă consult cu toţi miniştrii în şedinţe de Guvern şi au fost miniştri care au adus note de informare cu situaţii dificile, unii în confidenţial, alte la public. De fiecare dată ne-am consultat cu toţi miniştri când au prezentat o problemă în şedinţa de Guvern”, a susţinut Cîţu, potrivit news.ro.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.