Preţul multifuncţionalelor a scăzut mult în ultimii ani. Astfel, pentru un model care copiază, scanează şi imprimă costul total, cu tot cu cablu USB, este 200 de lei. Trebuie să fii atent când cumperi un astfel de dispozitiv pentru că de cele mai multe ori se întâmplă să plătești pe consumabilele mai mult decât pe imprimantă.

Pe piaţă se găsesc modele de  care pornesc de la 200 de lei, modelul Canon Pixma MP230 sau HP Deskjet 1510 şi pot ajunge şi la 1.600 lei, modelul Epson L550.

Principala problemă a celor care cumpără o imprimantă este uscarea cartuşelor după mai mult timp de neutilizare. Ce se poate face în acest caz. Una dintre metode ar fi să printezi o coală o dată la două săptămâni. Dacă crezi că nu vei folosi imprimanta mai multă vreme poţi înlătura cartuşele şi să le pui înapoi în carcasa lor din plastic şi apoi într-o pungă vidată. Dacă nu ai nevoie de imprimantă decât pentru documente atunci te poţi orienta către un model ieftin cu laser. Modelul Brother HL 1110 are un preț de 200 lei. Calitatea este mai bună decât la cele cu cerneală şi nu vei mai avea problemă cu uscarea cartuşelor.