Sute de familii au rămas izolate și spun la unison că le este frică de ceea ce poate urma. Asta pentru că vremea a lovit cu putere în țara noastră. În Alba situația e critică. Aici, cinci localități, cu sute de familii, sunt izolate din cauza viiturilor.

„Ne este frică, abia ne-am revenit de la dezastrul din iulie”, au comentat localnicii, potrivit relatărilor jurnaliștilor de la Antena 3. Mai multe poduri au fost rupte, drumurile au fost complet acoperite cu ape. Oamenii sunt de părere că pericolul este departe de a se fi sfârșit. Zeci de familii au rămas izolate după ce podul peste Sohodol s-a fărâmat sub presiunea puhoaielor. A plouat în continuu de mai bine de 24 de ore, iar oamenii se tem că gospodăriile lor vor fi înghițite de ape.

„După dezastrul din luna iulie sper să nu mai avem ghinionul să mai prindem o viitură că suntem la pământ”, a comentat un localnic. Un altul, a recunoscut că îi este frică de ceea ce ar putea urma. El a recunoscut că teama e cu atât mai mare cu atât cu cât în luna iulie a rămas fără nimic. Abia și-a revenit și are cât de cât din ce să trăiască. Marea îngrijorare este că nici nu ştie când vine viitura.

„Avem patru tuburi băgate că am făcut provizoriu. Dacă nu a rupt la tuburi a rupt înaintea lor. Acum așteptam să se retragă să aducem încă două tuburi şi să refacem drumul că totul este blocat”, spune un reprezentant al autorităţilor.

Mulți români din aceste zonă sunt panicați

Mulți români din aceste zonă sunt panicați și nu uită ce au pățit  inundațiile care au lovit zona astă vară. Atunci furia apelor a distrus mai multe gospodării din comuna Sohodol, unde şi mai multe maşini au fost luate de puhoaie. Apele umflate ameninţă şi un pod peste Arieş, iar autorităţile sunt în alertă în zonă. Un pod a fost distrus şi în Abrud la 15 km de Sohodol, acolo unde un întreg cartier a fost izolat. Localnicii vor folosi podul de acces provizoriu până când celălalt va putea fi reparat.

Ploile și ninsorile iau cu asalt întreaga țară, iar cei de la INHGA au anunțat inundații în anumite zone. Mai exact, potrivit prognozei publicate de ANM, până marți dimineață sunt așteptate ploi, ninsori, polei, dar și vânt puternic în toată țara. În acest sens, meteorologii au emis un Cod galben de ploi şi ninsori în Banat, Crişana şi, pe arii restrânse, în Transilvania şi nord-vestul Olteniei. Totodată, în zonele de munte ale judeţelor Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş este Cod portocaliu de ploi abundente.

„Deși pare greu de crezut că imaginile sunt din această iarnă, ele reflectă situația produsă, astăzi, în localitatea Ioaniș, județul Bihor. Pompierii au avut de înfruntat nivelul ridicat al apei și terenul mlăștinos pentru salvarea unei persoane rămasă izolată la stația de epurare din localitate, ca urmare a creșterii cotelor râului Crișul Negru”, a transmis IGSU, duminică, printr-un mesaj publicat pe contul de Facebook.