Surse politice au declarat pentru stiripesurse.ro că premierul interimar Nicolae Ciucă își dorește eliminarea altor miniștri apropiați de premierul Ludovic Orban. 

Mai exact, potrivit surselor citate, mai multe persoane de la vârful Guvernului ar urma să plece, inclusiv Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, şi consilierul de stat Andi Manciu, şeful Grupului de Comunicare Strategică.

De menționat este faptul că, Nicolae Ciucă este favorit să fie desemnat pentru funcţia de prim-ministru, având susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis. Sursele citate au mai precizat că atât Ludovic Orban, cât şi liderii din ţară ai PNL sunt în acest moment prea slabi să se opună cu adevărat lui Klaus Iohannis.

De altfel, Orban devine din ce în ce tot mai nesigur şi pe funcţia de preşedinte al PNL, iar cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor este departe de a fi o certitudine.

Schimbare radicală la guvernare

Se pare însă că preluarea controlului direct al lui Iohannis asupra Guvernului, prin intermediul generalului Ciucă, va însemna şi o schimbare radicală a echipei guvernamentale, au mai menționat sursele politice. De asemenea, dintre actualii miniştrii cel mai sigur de prezenţa în viitorul guvern este Marcel Boloş, care nici măcar nu este membru PNL, însă care a fost invitat de Klaus Iohannis la discuţiile de marţi seara.

Alţi miniştrii care au şanse să fie păstraţi în viitorul guvern sunt Bogdan Aurescu (Externe), Cătălin Predoiu (Justiţie), cei doi fiind apropiaţi de Iohannis. În echipă s-ar putea regăsi în continuare Florin Cîţu şi Raluca Turcan, poate chiar şi Lucian Bode, un apropiat al echipei din Sălaj (Hellvig, Boloş, Bologa).

Totodată, sursele citate au mai precizat că pentru celelalte cinci ministere, dintre cele 10 pe care liberalii intenţionează să le păstreze într-un guvern alături de USR şi UDMR, ar urma să fie aduşi oameni care îi sunt de încredere lui Iohannis, inclusiv la Apărare, unde un alt general ar trebui să-i urmeze lui Ciucă.