Nu este o surpriză faptul că localnicii sunt adesea frustrați de turiștii care vizitează orașul lor natal.

Unele orașe au întâmpinat atât de multe probleme cu turiștii încât au introdus limite maxime privind numărul de persoane care pot vizita orașul pe zi. Locuitorii din alte orașe au avut chiar și proteste împotriva turismului în orașele lor.

 

În cursul acestei săptămâni, site-ul american BuzzFeed a relatat că oficialii americani care investighează presupusa interferenţă a Kremlinului în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 examinează înregistrările unor tranzacţii financiare în care sunt implicaţi diplomaţi ruşi. BuzzFeed a citat detalii despre unele transferuri bancare.

''Este evident că aceasta nu ar fi putut să se întâmple fără cunoştinţa autorităţilor acelei ţări (SUA)'', a afirmat MAE rus într-un comunicat. ''Cu alte cuvinte, încălcarea secretului privind conturile ambasadei şi ale staff-ului său, care au imunitate diplomatică, este acţiunea birocraţiei Washingtonului'', precizează ministerul.

Potrivit comunicatului, tranzacţiile despre care s-au scurs informaţii în presă nu conţineau altceva decât plăţi obişnuite, dar ele erau distorsionate pentru a provoca suspiciuni.

''Încă o dată trebuie să menţionăm că Washingtonul nu asigură condiţii corespunzătoare pentru funcţionarea misiunilor diplomatice ale Rusiei. Presiunea asupra lor este continuă şi din ce în ce mai mare'', afirmă MAE rus.

În comunicat, Moscova le cere autorităţilor americane ''să înceapă, în sfârşit, să-şi respecte legislaţia naţională şi obligaţiile internaţionale, să înceteze imediat distribuirea ilegală de informaţii confidenţiale şi să-i considere responsabili pe cei care se fac vinovaţi, inclusiv pe cei care deţin posturi importante în administraţia de stat americană''.

 

 

 

 

 

 

Potrivit sursei citate, în perioada 17 – 19 ianuarie au fost dispuse măsuri pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice.

Astfel, 7.928 de poliţişti din judeţele vizate de atenţionările meteorologice au acţionat zilnic, în această perioadă, cu 4.123 de autospeciale, pentru prevenirea evenimentelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

Pe parcursul avertizărilor, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri, iar conducătorilor auto le-au fost aplicate 643 de sancţiuni, dintre care şase pentru lipsa anvelopelor de iarnă şi 637 pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în perioada 17 – 19 ianuarie, trei avertizări de tip nowcasting, fenomenele vizate fiind precipitaţii însemnate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului.