Europarlamentarul social-democrat le-a cerut colegilor liberali din coaliție să realizeze o „poziţie constructivă” cu PSD și să sprijine adoptarea ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare şi măsurile fiscale.

Europarlamentarul Mihai Tudose îi critică pe liberali

„Cine vinde potcoave? Unde-i calu’? Aflăm prin vocea (autorizată?) a prim-vicepreședintelui PNL RB o mulțime de lucruri…

1 . Se simte amenințat de anunțul prim-ministrului că ne întoarcem la popor (anticipate) dacă PNL va continua să boicoteze orice reformă a statului! De ce vă e frică?!?

2. Aflăm, de asemenea, că PSD “amenință proprietatea”… Impozitul pe piscină e o mare amenințare…!!!!

3. De asemenea, ne spune că Ciolacu e trecător la conducerea PSD. Probabil că da, Ciolacu nu va fi veșnic pe acest post. Doar că, de când e Ciolacu președinte la PSD… voi la PNL sunteți la al 3-lea și vă pregătiți intens de următorul…

4. Că la ultimele alegeri populația a votat dreapta.

Ați ieșit pe locul doi. O performanță pe care nu prea o veți mai repeta. Dar, da, din 2019 dreapta a guvernat singurică o luuungă perioadă de timp. Preț de sute de miliarde de euro. Preț de cel mai mare indice de mortalitate indirectă pe timpul Cov19. Preț de cele mai mari prețuri la energie.

Fără să amintim de închiderea piețelor în aer liber sau haosul din educație. A venit scadența! Nu vă plac soluțiile PSD? Aveți Dvs altele mai bune? Vă ascultăm!

Stimate aliat galben, situația e următoarea: ori faceți rost de o poziție constructivă și împreună redresăm țara… ori ne întoarcem la popor și vedem cum faceți atunci când zăngăniți potcoavele și lumea vă va întreba ce ați făcut cu calu’!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Marcel Ciolacu a lansat un avertisment cu privire la deficitul din România

În altă ordine de idei, Marcel Ciolacu a explicat că Guvernul trebuie să renegocieze PNRR cu Comisia Europeană până pe 31 august, în contextul în care România va avea mai puține fonduri europene alocate, ca urmare a creșterii economice înregistrată peste ținta inițială.

„Avem până pe 31 august termen să terminăm negocierile de modificare a PNRR. Categoric o să ajung până în data de 31. Avem în primul rând reducerea unor granturi de 2,1 miliarde euro, deoarece am avut o creștere economică cu 0,3 peste 5%. Aș vrea să-l întreb pe fostul prim-ministru cât de mult l-a dus capul să pierzi 2,1 miliarde din grant. Banii sunt pierduți. Ei îți solicită să scoți acești bani din granturile din PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu la Aleph News.