Drumuri blocate de zăpadă: Iarna își intră în drepturi! În mai multe zone din țară au fost închise drumurile.

Poliția Română recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, pentru a nu se găsi puși în situația neplăcută de a nu-și mai putea continua drumul.

Drumuri blocate de zăpadă: Iarna își intră în drepturi!

De asemenea, polițiștii recomandă pregătirea și dotarea autoturismului pentru condiții specifice de iarnă.

Vizibilitate din autovehicul este esențială pentru a circula în siguranță, atrag ei atenția și recomandă curățarea parbrizului, a lunetei şi a geamurilor laterale.

Traficul rutier este oprit vineri dimineața pe patru drumuri din județele Alba, Arad și Botoșani din cauza zăpezii viscolite.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul este oprit temporar pe drumurile județene: DJ 142L, localitatea Mihalț (Alba), DJ 793 Dieci – Revetiș (Arad) și DJ 294 Dângeni – Ungureni, DJ 293 Dumeni – Havârna (județul Botoșani) din cauza zăpezii viscolite.

Ninge pe principalele artere rutiere din țară

Polițiștii informează că nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, a depunerilor de zăpadă sau altor fenomene meteorologice nefavorabile.

Pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 București – Brașov, ninge, fără depunere de zăpadă, carosabilul fiind umed.

„Având în vedere atenționarea meteorologică de cod galben și cod portocaliu, care vizează intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă, valabilă până astăzi (vineri-n.r.) la ora 18.00, recomandăm conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță”, au mai transmis reprezentanții Infotrafic.