Este vorba despre exmatricularea celor 45 de studenți care au fraudat mai multe examene online. Rectorul Universității din București, Marian Preda, s-a declarat de acord cu propunerea respectivă, făcută de conducerea Facultății de drept.

„Dovezile care stau la baza deciziilor arată fără niciun dubiu că studenții în cauză au încălcat în mod evident și repetat la mai multe examene din sesiune regulamentele facultății și ale universității”, a declarat rectorul Universității București.

Propunerea de exmatriculare a fost validată

„Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut că au fraudat examenele. În calitate de rector al Universității București, validez propunerea de exmatriculare, ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de consiliul Facultății de Drept”, a transmis rectorul Universității București.

Este demn de reamintit că decanul şi Consiliul Facultăţii de Drept au decis zilele trecute să propună rectorului Universităţii din Bucureşti exmatricularea a 45 de studenţi care au conlucrat în vederea fraudării unor examene din sesiunea de iarnă a anului I.

„Ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenţi, sesizări însoţite de dovezi certe, pertinente şi concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultăţii de Drept şi Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti vor înainta Rectorului Universităţii din Bucureşti propunerea de exmatriculare a 45 de studenţi din anul I”, este transmis într-un comunicat al facultății.

Cum au încercat studenții să fraudeze examenele

Cei 45 de studenți au încercat să fraudeze examenele prin utilizarea unor grupuri de pe Whatsapp, în paralel cu desfăşurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari, pentru a rezolva împreună subiectele.

„În şedinţa Consiliului facultăţii din data de 25 februarie 2021 au fost discutate sesizările, s-au examinat probele şi au fost ascultaţi toţi studenţii care au dorit să îşi exprime punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care li se aduc. În urma acestei şedinţe, în cursul zilei de astăzi – 26 februarie 2021 – membrii Consiliului şi-au exprimat opţiunea cu privire la propunerea de exmatriculare, propunere adoptată cu o largă majoritate”, este transmis într-un comunicat.