Într-o postare publicată pe pagina personală de facebook, Alexandru Cumpănașu anunță că această săptămână va fi declarată „Săptămâna decesului justiției și dreptății în România”. Decizia a fost luată la solicitarea mai multor persoane, revoltate de hotărârea instanței privind cazul Alexandrei Măceșanu.

„ROMÂNII S-AU SATURAT DE NEDREPTĂȚI ȘI ABUZURI‼️Hotărârea instanței în cazul Alexandrei a revoltat o țară întreagă‼️Am hotărât la solicitarea oamenilor să declarăm această săptămâna: ” Săptămâna decesului justiției și dreptății în România”‼️Fără scandal, fără să politizam acest demers, mulți români au ales să protesteze cu durere în felul lor‼️ De la românii de afară la cei din țară‼️”, a scris Cumpănașu pe facebook.

Situația care a pus capac

Totodată, unchiul Alexandrei Măceșanu a amintit despre moartea unei tinere la vârsta de doar 18 ani, care în opinia sa a umplut paharul.

„Omorârea Biancăi la doar 18 ani a pus capac‼️ Astăzi o tânără adolescentă a făcut acest gest în Suceava‼️ Bianca a protestat astăzi în liniște în fața Palatului de Justiție din Suceava. Ne-a dat la toți fricoșii din țara asta o lecție de curaj‼️

Noi nu facem spectacol politic pe teme ieftine ci încercam să luptăm pt teme reale pt români: familia și viața copiilor lor în fata ABUZURILOR‼️Felicitări Bianca pt exemplul de civism și curaj‼️STOP ABUZURILOR, INDIFERENȚEI ȘI COMPLICITATILOR”, a mai scris Cumpănașu.