Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, a reacţionat extrem de dur la auzul veştii potrivit căreia Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României, organizaţie condusă de Alexandru Cumpănaşu, va oferi consiliere Ministerului Fondurilor Europene pe tema realizării şi implementării programelor în viitorul buget al UE. Liberalii au spus deja că a fost o “eroare birocratică” şi au promis revizuirea deciziei, având în vedere că Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA tocmai pentru fraudă cu fonduri europene.

Deşi familiile Măceşanu şi Melencu sunt unite în suferinţa lor de cazul tragic de la Caracal, Stelian Iordache, bunicul Luizei, îl acuză acum public pe Alexandru Cumpănaşu că nu este decât “un profitor al sistemului, pe care l-a interesat numai imaginea lui”.

“UN PROFITOR AL SISTEMULUI, PE CARE L-A INTERESAT NUMAI IMAGINEA LUI. DECI S-AU FACUT JOCURI. PE NOI, FAMILIA LUIZEI, NE INTERESEAZA CE S-A INTAMPLAT IN REALITATE, NU VREM BANI, FUNCTII, PRECUM IOHANNIS I-A RASPLATIT PE COMPLICI IN CAZUL LUIZA”, a scris Stelian Iordache pe pagina sa de Facebook.

Ce a declarat Ludovic Orban recent despre Alexandru Cumpănaşu

„Din câte ştiu eu, nu ar trebui să participe la elaborarea acordului de parteneriat (organizaţia lui Alexandru Cumpănaşu – n.red.) pentru că a participat la consumul de fonduri europene sau consumul de resurse publice. Or, aici, avem nevoie de organizaţii care, într-adevăr, să cunoască bine nevoile anumitor segmente din societate pentru a putea identifica cea mai bună utilizare a banilor publici, care să fie în beneficiul cetăţenilor, nu în beneficiul unor şefi de organizaţii.

Pur şi simplu, au mai apărut şi alte organizaţii din cauza unei tratări superficiale a acestei probleme, dar garantez că vom revizui componenţa acestor comitete consultative şi că vom include organizaţii cu adevărat reprezentative, care au un cuvânt serios de spus în pregătirea viitorul exerciţiu financiar multianual”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

Prim-ministrul a explicat că a primit propunerile privind componenţa acestor comitete de la Ministerul Fondurilor Europene şi le-a semnat aşa cum i-au fost înaintate, dar că acum se face o evaluare serioasă a tuturor membrilor şi deciziile vor fi comunicate în această săptămână.