Prințul Harry și soția lui, Meghan, riscă să piardă tot. Mai multe voci ale Curții Regale a Marii Britanii cer ca cei doi să renunțe la titlul nobiliar. Revolta a pornit de la ultimile critici făcute de prinţul Harry împotriva familiei regale. Potrivit cotidianului Daily Mail, mai mulți membri ai Curţii regale a Marii Britanii şi-au exprimat dorinţa ca ducii de Sussex, Harry şi Meghan, să renunţe la titlul lor nobiliar, relatează Agerpres, citând EFE.

Prinţul Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a, a criticat din nou familia regală. El a pus la îndoială mai ales calităţile de tată ale prinţul moştenitor Charles. Totul s-a petrecut într-o conversaţie cu actorul Dax Shepard, prezentator al podcast-ului „Armchair Expert”.

Imediat, mai mulţi membri ai curţii regale au reacționat dur. Ei su susținut, citaţi de ziar, că există un sentiment „de confuzie şi de trădare” în familia regală, mai ales după ce prinţul Harry a pus sub semnul întrebării calităţile de părinte ale tatălui său, prinţul Charles.

Lumea este îngrozită de faptul că Harry i-a putut face acest lucru Reginei

Ducele de Sussex, care trăieşte în Statele Unite, a declarat în acest podcast că nu doreşte ca fiul său Archie şi fetiţa, care se va naşte curând, să sufere cum a suferit el, crescut de un tată, şi că vrea să pună capăt „durerii şi suferinţei genetice” din familia regală. Un membru al casei regale a dezvăluit ziarului Daily Mail, că „lumea este îngrozită” de faptul că (Harry) i-a putut face acest lucru reginei şi soţului său, ducele de Edinburgh, condus recent pe ultimul său drum.

„Ducele de Sussex şi-a petrecut o mare parte din timp, criticând instituţia din care face parte şi care, potrivit lui, i-a pricinuit atâta durere”, a spus acesta.

„Dacă această instituţie nu îi place, atunci ar trebui să renunţe la titluri”, a subliniat sursa. „Ar trebui să se numească simplu, Harry şi Meghan. Dacă refuză acest lucru, atunci ar trebui să explice şi de ce”, a insistat aceeaşi sursă.

Tabloidul britanic precizează, totuşi, că nu există planuri oficiale privind retragerea titlului nobiliar ducilor de Sussex, dar a asigurat că există „un sentiment profund de trădare” în familia regală.