Haos la granița României în plină criză sanitară. Oamenii legii au anunțat toate neregulile descoperite în ultimele 24 de ore. Potrivit unui comunicat transmis de Poliția de Frontieră, în data 28.02.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 58.300 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 23.600 mijloace de transport (dintre care 9.800 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 29.400 persoane cu 11.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 28.900 persoane cu 12.500 mijloace de transport.

În ceea ce privește frontiera cu Ungaria, potrivit sursei citate, aceasta a fost tranzitată de aproximativ 24.300 de persoane şi 11.700 de mijloace de transport (4.300 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 13.300 de persoane cu 7.200 mijloace de transport.

De menționat este faptul că, poliţia de frontieră lucrează în continuare la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. Totodată, oamenii legii recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să fie evitată apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Ce au descoperit oamenii legii

În ceea ce privește neregulile descoperite, conform sursei citate, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat mai multe fapte ilegale, au aplicat amenzi și de asemenea, nu au permis intrarea în țară a mai mult persoane.
Mai exact, polițiștii au descoprit următoarele nereguli:

– 40 fapte ilegale (17 infracţiuni şi 23 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;- Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 12.700 lei;

În ceea ce privește vloarea amenzilor contravenţionale aplicate, aceasta se ridică la aproximativ 10.900 lei. Totodată, polițiștii de frontieră nu au permis  intrarea în ţară a 18 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 8 cetăţeni români din diferite motive legale.