Ucraina a înregistrat un număr record de 5.804 cazuri de COVID-19 în 24 de ore, a declarat vineri Consiliul naţional de securitate, în creştere de la un număr record de 5.397 de cazuri noi raportate joi, conform agerpres.ro

Guvernul a afirmat într-un comunicat că premierul Denys Smygal i-a ordonat ministrului sănătăţii Maksym Stepanov să înceapă pregătirile pentru extinderea numărului de spitale pentru cazurile de coronavirus deoarece peste 20.000 din cele 31.927 de paturi sunt deja ocupate în ţară.

Ministrul a declarat că cel puţin 900 de pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus au fost internaţi zilnic în spitale iar în anumite regiuni gradul de ocupare era de 100%.

Numărul zilnic de infectări a urcat la un nivel record pentru a treia zi consecutiv în Ucraina, numărul total de cazuri de COVID-19 ajungând la 250.538, dintre care 4.779 de decese, inclusiv 89 în ultimele 24 de ore.

Numărul total de pacienţi care s-au însănătoşit de la începutul pandemiei a fost de 110.650.

Noi tensiuni în Ucraina

Autorităţile ucrainene anchetează moartea unei angajate a ambasadei SUA la Kiev care a fost găsită miercuri într-un parc, relatează Reuters. Poliţia a anunţat că femeia a fost găsită inconştientă, lovită în zona capului, de un trecător în afara centrului oraşului. Femeia a fost dusă la spital, unde a decedat din cauza rănilor.

Suspectul este un bărbat cu vârsta între 30 şi 40 de ani, care purta pantaloni scurţi închişi la culoare şi tricou. ”Femeia în stare de inconştienţă a fost internată într-un spital unde a decedat. În timpul examinării bunurilor victimei, a fost găsită o carte de identitate a unei angajate a ambasadei SUA”, a indicat poliţia pe Facebook.

Ambasada nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii. Ministerul ucrainean de Externe nu a făcut declaraţii. „Poate fi o crimă”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Artem Şevcenko, menţionând că ar putea fi şi un accident.