Simona Halep merge ceas după oprirea forțată cauzată de pandemia de coronavirus. Românca și-a adjudecat deja al doilea turneu WTA după pandemie, după o finală scurtă la Foro Italico.

Halep a dat lovitura!

A doua jucătoare a lumii a câștigat finala turneului WTA de la Roma. A bătut-o în finală pe Karolina Pliskova după doar 30 de minute. La 6-0, și 2-1 pentru Halep, cehoaica nu a mai putut continua partida din cauza unor probleme la spate.

Halep ajunge la 22 de trofee câștigate în carieră, din 39 de finale disputate. E cel de-al treilea titlu la rând cucerit de Halep, după cele câștigate la Dubai și Praga.

Primul set parcă a fost o clipire mai lungă. Doar de douăzeci de minute a avut nevoie Simona Halep pentru a câștiga cu 6-0. Scorul a fost unul dureros atât la propriu cât și la figurat pentru Karolina Pliskova, care a intrat pe teren cu un bandaj la coapsa stângă, iar în pauză primit unele îngrijiri de la fizioterapeut în zona lombară.

În primele puncte ale meciului, Simona a avut parte și de un eveniment neplăcut: a alunecat pe zgură, dar din fericire nu s-a lăsat cu urmări, așa cum a fost în 2017, când a avut cu probleme la gleznă.

Pe lângă jocul foarte bun etalat de Simona Halep, care a reușit câteva retururi de kinogramă, era clar că e ceva în neregulă cu Pliskova. Cehoaica în vârstă de 28 de ani nu a reușit nicio lovitură direct câștigătoare, un lucru straniu pentru o jucătoare agresivă ca ea.

După un asemenea scor, s-au mai jucat doar 11 minute și trei game-uri, Karolina Pliskova decizând că nu mai poate continua. În astfel de situații mereu se pune întrebarea dacă nu mai putea rezista câteva game-uri pentru a nu-i strica sărbătoarea învingătoarei,

Simona Halep câștigă trofeul de la Roma, singurul care-i lipsea din palmares dintre cele mari desfășurate pe zgură, după ce s-a impus la Roland Garros în 2018 și la Madrid în 2016 și 2017. O triplă pe care o mai au în palmares doar Maria Sharapova și Serena Williams.