Senatorul PSD, Daniel Zamfir, susține că există foarte mulți parlamentari care vor vota moțiunea de cenzură, din cauză că sunt nemulțumiți de cum conduce actualul Guvern. Cu toate că aceștia au anunțat că nu vor vota moțiunea de cenzură, Zamfir a precizat că situația nu stă chiar așa.

În plus, senatorul se arată încrezător cu privire la trecerea moțiunii de cenzură.

„Chiar dacă celelalte partide, cum ar fi ALDE, PMP, s-au exprimat, preşedinţii lor, împotriva moţiunii de cenzură, vă rog să observaţi poziţiile publice pe care le au mulţi dintre parlamentarii ALDE, spre exemplu, care sunt total nemulţumiţi de felul în care domnul Ludovic Orban conduce astăzi Guvernul României şi nu am nici un fel de îndoială că vor fi parlamentari de la ALDE, care vor vota moţiunea de cenzură”, afirmă el.

De asemenea, Zamfir a precizat că mai este necesar doar un singur vot pentru ca moțiunea să fie adoptată și este sigur că se vor obține mult mai multe voturi, nu doar unul.

Mai trebuie un singur vot pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată

„Mai trebuie un vot ca moţiunea să fie adoptată. Cred că nu va fi nici o problemă ca un vot, poate chiar mai multe să vină în favoarea moţiunii”, a mai spus Zamfir.

Pe de altă parte, dacă moțiunea va trece, senatorul PSD a spus că se așteaptă că președintele României, Klaus Iohannis să desemnească un noi prim-ministru. Momentan Daniel Zamfir a declarat că nu se știe ce se va întâmpla dacă moțiunea va trece.

„Dacă moţiunea va trece, sigur că aşteptăm ca preşedintele României să desemneze un nou prim-ministru, în funcţie de noua majoritate parlamentară care va fi prezentată. Preşedintele interimar al PSD-ului a şi propus la un moment dat ca până la alegerile la termen să fie un Guvern de uniune naţională, propunerea a fost respinsă de preşedintele României. Nu ştiu, vom vedea, a susţinut Zamfir.

Amintim că moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, iniţiată de PSD şi UDMR după ce Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, va fi citită, luni, în Parlament.