Într-o postare pe pagina personală de facebook, Florin Cîțu susține că Guvernul a reușit în primul semestru al acestui an să cheltuiască cea mai mare sumă pentru investiții din ultimii zece ani. Este vorba despre suma de 16.1 miliarde de lei.

Potrivit ministrului, toți banii s-au dus în investiții masive, aceasta fiind soluția pentru ca România să aibe prețuri stabile și locuri de muncă în sectorul privat.

„Investiţiile reprezintă singura soluţia pentru a genera creştere economică cu preţuri stabile pe termen lung şi locuri de muncă în sectorul privat. Am continuat să investim MASIV şi în luna iunie şi se vede. 16.1 miliarde lei cheltuiţi pe investiţii în primele 6 luni din 2020! Cea mai mare sumă cheltuită pe investiţii în ultimii 10 ani”, a scris Cîțu pe facebook.

Cât a cheltuit PSD-ul?

Totodată, ministrul nu a ratat ocazia și a făcut o comparație cu cheltuielile făcut de social democrați în perioada guvernării PSD. Potrivit accestuia, ”socialiștii lui Dragnea au cheltuit în aceeasi perioada DOAR 6 miliarde în 2017 şi 9 miliarde în 2018”.

Florin Cîțu a mai adăugat că Guvernul a făcut toate lucrurile necesare pentru a elimina „scenariile apocaliptice promovate de socialiști”.

„Am schimbat paradigma din prima zi de guvernare. Ne-am concentrat pe investiţii şi doar aşa am reuşit să eliminăm TOATE scenariile apocaliptice promovate de socialişti pentru a induce panica în rândul populaţiei. Toate aceste trompete TREBUIE să iasă public şi să le ceara scuze românilor.

Investiţiile reprezintă singura soluţia pentru a genera creştere economică cu preţuri stabile pe termen lung şi locuri de muncă în sectorul privat”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.