„Guvernarea lui Boiko Borisov, în ultimii 10 ani, ne-a făcut cel mai sărac, cel mai corupt stat din Europa. GERB a descompus statalitatea și a predat instituțiile în mâinile statului paralel”, a declarat încă o dată Cornelia Ninova, în orașul Montana, unde a fost pentru conferința de raport electoral a organizației municipale a Partidului Socialist Bulgar (BSP).

Ea a menționat că socialiștii trebuie să fie consolidați privind programul partidului și a făcut apel la tovarășii săi să aibă întâlniri cu alte partide de stânga și alianțe pentru crearea unui front comun pentru schimbarea Bulgariei. Ninova a amintit și de Legea privind Nord-Vestul, care este discutata deja în regiunile Vrața, Montana, Vidin, Lovech și Plevna. Potrivit spuselor sale, documentul este deosebit de important pentru dezvoltarea economiei, infrastructurii, sănătății, învățământului și agriculturii în regiune.

Socialiștii de la Montana l-au reales pe președintele de până acum al Consiliului Municipal, Camelia Trifonova.

La Pârvomai, BSP are un nou lider local. La conferința de raport electoral, ei s-au oprit la Svetozar Slavcev. Mandatul 2016-2020 a fost unul de succes pentru organizația BSP din Primăria Pârvomai. “La cele patru alegeri care au avut loc, Partidul Socialist Bulgar a fost invariabil prima forță politică din municipiu. La alegerile locale a reușit să câștige încrederea locuitorilor și rezultatul politic din aceasta a fost că a fost ales un primar, apoi cel mai mare grup de consilieri municipali și primari de localități”, a evidențiat președintele de până acum, Nikolai Mitkov, care este deja primar la Pârvomai.

„Unitatea poate să ne ducă departe în viitor. Bulgaria are un nou obiectiv, iar acesta este construirea unui stat cu un nou tip de economie”, a declarat vicepreședintele BSP, Kiril Dobrev, care a participat la prima parte a conferinței. Potrivit spuselor sale, BSP poate să dea o perspectivă de dezvoltare a statului, partidul are puterea de face acest lucru.