Chiar dacă preţurile au fost reduse cu până la 30%, incertitudinile legate de pandemie au generat anulări în lanţ ale rezervărilor pe litoral.

„Triplarea numărului de infectaţi a dus la anulări în lanţ de rezervări. Incertitudinea a crescut şi ca urmare a avertismentelor unor membri ai Statului naţional antiepidemic despre posibila reintroducere a unor măsuri mai severe, printre care carantina de 14 zile pentru cetăţenii unor ţări cu situaţie epidemică gravă”, informează Rador.

Totodată, potrivit sursei citate, primul zbor cu turiști este așteptat mâine. În ceea ce privește restul zborurilor, aproape 90% dintre acestea au fost anulate din cauza fricii de covid-19.

Anulări pe bandă rulantă

„Primul avion cu turişti străini este aşteptat pe aeroportul de la Burgas mâine. Cu zborurile charter pe litoralul bulgăresc ajung 85% din turiştii din Europa de Vest. În iunie însă au fost anulate 85% din zborurile până la Varna şi Burgas. Au fost anulate şi 80% din rezervări.

Frica de COVID-19 a făcut că în iunie pe litoralul din sud – regiunea Burgas – au venit numai 6.000 de străini, faţă de 315.000 în aceeaşi lună a 2019. 70% din hotelurile în cea mai mare staţiune bulgară Slâncev Breag (Litoralul Soarelui) rămân închise.

Prognozele cele mai optimiste prevăd lansarea adevărată a sezonului peste o lună. Tot mai mulţi bulgari preferă plajele din Grecia. Zilnic, 15.000 traversează punctul de control Kulata”, mai spune sursa citată.