Decizie importantă în Guvern în cursul serii de joi. Executivul a decis, prin hotărâri, numirea de noi prefecţi în judeţele Mehedinţi, Argeş şi Bistriţa-Năsăud. Astfel, Cristinel Pavel a fost numit prefect al judeţului Mehedinţi, înlocuind-o în funcţie pe Doina Dobre, care a fost eliberată din funcţia de prefect de Mehedinţi şi a fost desemnată ca subprefect al aceluiaşi judeţ.

Totodată, Emanuel Soare a fost numit prefect al judeţului Argeş. De asemenea, Nechita-Stelian Dolha a fost numit prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud.

Cine este Cristinel Pavel

Fostul prefect, Cristinel Pavel a fost candidatul PNL Mehedinți la președinția Consiliului Județean Mehedinți. Acest lucru a fost posibil după ce în ședința Guvernului de vineri, 7 august, a fost adoptată hotărârea privind încetarea exercitării funcției publice de prefect al județului Mehedinți.

Astfel, neavând restricții de etică, Cristinel Pavel a anunțat că participă în cursa pentru a fi ales președinte al Consiliului Județean Mehedinți.

„Este pentru prima dată când voi candida pentru o funcție aleasă de demnitate publică, importantă pentru județul nostru, iar propunerea pe care am primit-o din partea Partidului Național Liberal mă onorează. Cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă județul Mehedinți, probleme care trenează de mulți ani și care în ultimii opt ani, sub administrația PSD, s-au agravat. Mehedințenii merită să aibă un preşedinte de Consiliu Judeţean care să le apere interesele și să pună în practică proiecte majore pentru reclădirea acestui județ”, a declarat Cristinel Pavel.

El va face echipă cu Daniel Cîrjan, candidatul PNL la primăria Drobeta Turnu Severin și restul candidaților care urmează să fie validați și anunțați de conducerea liberală din Mehedinți.

Emanuel Soare a pierdut lupta pentru Consiliul Județean Argeș

După numărarea parțială a voturilor, candidații PSD la șefia CJ Argeș și la cea a municipiului reședința de județ conduc detașat la numărul de voturi.

Rezultatele parțiale arată că Ion Manzana ar fi viitorul președinte al Consiliului Județean Argeș. Candidatul PNL, Emanuel Soare îl urmează la o diferența semnificativă, dacă ne luăm după cum arată situația în sectiie pentru care s-au numărat deja voturile. La Primăria Pitești, candidatul PSD, Cristian Gentea, are un avans considerabil față de principalul contracandidat, Sorin Apostoliceanu (cel care a plecat din tabăra social-democraților pentru a candida alături de PNL), scrie adevărul.ro.

Stelian Dolha revine în funcția de prefect

Stelian Dolha, care a candidat la alegerile locale din 27 septembrie pentru funcția de președinte al Consiliului Județean din partea Alianței PNL USR PLUS și a deschis lista PNL pentru CJ, își reia calitatea de reprezentant al Guvernului în județul Bistrița-Năsăud, renunțând astfel la cea de consilier județean ales.

Hotărârea de Guvern adoptată în ședința din 1 octombrie prevede ”exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Bistrița-Năsăud de către domnul Dolha Nechita-Stelian”.

El a fost eliberat din funcția de prefect în 7 august (la cerere, pentru a putea candida), Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud fiind condusă de atunci de subprefectul Eugen Curteanu.

Stelian Dolha a fost prefectul județului timp de opt luni, începând din 11 decembrie 2019.