Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme,  a discutat  astazi aproximativ o oră şi jumătate cu reprezentanţii OTE  şi Deutsche Telekom despre  situaţia companiei Romtelecom şi evoluţia acesteia în ultima perioadă, urmând ca în termen de o săptămână să prezinte o propunere scrisă pentru pachetul de acţiuni deţinut de statul român la Romtelecom.

“Referitor la oferta de achiziţie a procentului de 45,99% din acţiunile Romtelecom deţinute de statul român, reprezentanţii OTE au cerut o serie de clarificări, urmând ca în termen de o săptămână să prezinte o propunere scrisă. Propunerea va cuprinde poziţia OTE despre procesul de valorificare a acţiunilor Romtelecom deţinute de statul român” se arată într-un comunicat al MCSI.
"Am avut astăzi o întâlnire de lucru fructuoasă cu ministrul şi echipa sa, pentru a ne pregăti pentru o propunere scrisă privind viitorul investiţiilor noastre în România", a declarat Michael Tsamaz, Chairman şi CEO al OTE, în urma întâlnirii de la MCSI.
La discuţiile de la minister au participat Roland Mahler, membrul Consiliului de Administrație Deutsche Telekom, responsabil pentru subsidiarele din Europa, Michael Tsamaz, preşedinte OTE, Yorgos Ioannidis, director general Romtelecom şi Stefanos Theocharopoulos, director general Cosmote.

Acționarii Romtelecom sunt OTE – principalul operator de telecomunicaţii din Grecia – cu 54,01% – și Ministerul Comunicaţiilor şi Societății Informaţionale (MCSI) – 45.99%. Operatorul german de comunicații Deutsche Telekom deține o participație de 30% la compania OTE.