Operatorii motoarelor de căutare, mai ales Google, au intrat în conflict în ultima perioadă cu organizaţii care reprezintă deţinătorii drepturilor de proprietate asupra conţinutului, pentru rezolvarea problemelor legate de conţinutul piratat, scrie news.ro

În trecut şi YouTube, deţinută de Google, a fost criticată de industria muzicală pentru nerespectarea drepturilor de copyright.

”Consumatorii căută tot mai mult online muzică, filme, cărţi electronice şi alte tipuri de conţinut. Este esenţial ca acestora să li se prezinte linkuri către site-uri legitime, nu pirat”, a declarat Jo Johnson, ministru de stat în Marea Britanie pentru universităţi, ştiinţă, cercetare şi inovaţie, într-o conferinţă de presă.

Atât Bing cât şi Google permit deţinătorilor de dreputir de autor din întreaga lume să solicite înlăturarea unui link din rezultatele căutărilor. În ultimele 12 luni, Google a eliminat 915 milioane de linkuri în urma unor astfel de cereri. Bing a eliminat alte 91 de milioane de linkuri în perioada ianuarie-iunie 2016, potrivit unui raport al Microsoft.