Google aduce îmbunătățiri de performanță și sporește viteza în browserul Chrome începând cu Chrome 87, care se lansează acum.

Browserul Chrome va instala automat actualizarea sau vă va întreba dacă doriți să o instalați. Dacă doriți să o verificați chiar acum, puteți face clic pe Meniu> Ajutor> Despre Google Chrome.

Una dintre cele mai semnificative modificări vizuale din Chrome 87 implică fișierele PDF. Pentru prima dată, după multă vreme, vizualizatorul PDF încorporat a primit un update vizual.

Noul vizualizator PDF include o bară laterală care arată o previzualizare a tuturor paginilor. Butoanele de zoom sunt acum în partea de sus a ecranului, împreună cu un buton de rotire și opțiunea de potrivire în pagină. Meniul include, de asemenea, o nouă opțiune pentru a vizualiza paginile una lângă alta.

Update care aduce un plus de performanță

Noul update vine și cu îmbunătățiri în ceea ce privește performanța. Google a constatat în timpul testelor că actualizarea poate îmbunătăți durata de viață a bateriei cu până la o oră și un sfert. Chrome va necesita, de asemenea, mai puțină memorie RAM decât în trecut. De asemenea, Google susține că browserul va porni cu până la 25 la sută mai rapid, în timp ce paginile se vor încărca cu până la șapte la sută mai repede.

Aceste modificări marchează cea mai mare îmbunătățire de performanță pentru Chrome în ultimii ani, potrivit Google. Compania va lansa aceste actualizări treptat în versiunile 87 și 88 ale Chrome.

Și versiunea de Android a Chrome primește un update important. Google spune că paginile se vor încărca „aproape instantaneu” atunci când folosiți back sau forward în browser.

Nu în ultimul rând, dacă vă place să păstrați multe taburi deschise, uneori poate fi greu să o găsiți pe cea dorită. Chrome 87 introduce o pictogramă în bara de stare care vă permite să vedeți o listă cu toate taburile deschise. Această listă include toate ferestrele Chrome și puteți căuta prin ele.