Producător de lungă durată al anvelopelor pentru curse, camioane și flote de aeronave, Goodyear Tire & Rubber Co. își aplică acum experiența în serviciile oferite către flotele de mașini electrice semi-autonome.

„Vrem să construim viitorul, nu doar să observăm sau să citim despre el”, a spus Chris Helsel, directorul tehnic al Goodyear. „Pe măsură ce noul ecosistem de mobilitate continuă să se contureze, luăm măsuri pentru a ne dezvolta în ritmul schimbărilor tehnice din industria transporturilor și pentru a dezvolta inovații în domeniul anvelopelor care să răspundă inteligenței vehiculelor care circulă pe ele”.

Senzorii wireless măsoară și înregistrează în permanență temperatura și presiunea în anvelope, asociate cu alte date ale vehiculului și aplică algoritmi proprii dintr-un cloud al Goodyear pentru a îmbunătăți operațiunile generale ale flotei și a prezice când anvelopele au nevoie de service sau de înlocuire.

Ca parte a programului dezvoltat în parteneriat cu Tesloop, Goodyear își extinde, de asemenea, soluțiile de flotă mobilă la vehiculele de pasageri, asigurând întreținerea și repararea anvelopelor, în timp ce vehiculele Tesloop se află la stațiile de încărcare, sau în timpul perioadelor de oprire planificate.

„Când conduci mașini aproape 24 de ore pe zi, șapte zile din șapte, 365 de zile pe an, minimizarea incidentelor legate de anvelope este esențială pentru experiența clienților și pentru modelul de afaceri”, a declarat Rahul Sonnad, CEO al Tesloop. „Posibilitățile de diagnosticare a anvelopelor bazate pe date sunt remarcabile și promit să ajute o afacere precum Tesloop să funcționeze mai eficient și să facă vehiculele noastre cele mai sigure de pe drum”.

Tesloop operează cu o flotă de mașini Tesla, cu o medie de până la 27.000 de km / vehicul, pe lună. Vehiculul său cu cel mai mare kilometraj, un model Tesla S în funcțiune din 2015, a depășit recent 300.000 mile de serviciu. Goodyear lucrează cu Tesloop începând din ianuarie 2017 pentru a studia efectul tehnologiilor autonome asupra anvelopelor.

Efortul companiei Goodyear în lucrul cu Tesloop se bazează pe comercializarea cu succes a Goodyear Proactive Solutions pentru flotele de camioane, utilizând tehnologia avansată de telematică și tehnologia de predicție, pentru a permite operatorilor de flote să optimizeze eficiența consumului de combustibil și să identifice și să rezolve problemele legate de anvelope înainte ca acestea să survină.

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 65.000 de angajați și își fabrică produsele în 47 de unități de producție în 21 de țări peste tot în lume. Înființată în 2015, Tesloop, un startup din California, este primul serviciu de mobilitate durabilă pe vehicule autonome, conectate, electrice. Acesta gestionează și operează o flotă extinsă de vehicule electrice Tesla care oferă transport personal partajat între 50 și 250 de mile.