Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a relaxat condiţiile de acordare a creditelor, în sensul că, la veniturile acceptate, ia în considerare şi veniturile realizate în străinătate în proporţie de 100%. „În încercarea de a uşura accesul la produsele noastre de finanţare, am hotărât ca veniturile obţinute din activităti independente, chirii, pensii, salarii din străinătate şi drepturi de proprietate intelectuală, să fie luate în considerare atunci când se calculează bonitatea unui client. Singura condiţie este ca acestea să fie justificate prin documentaţia specifică, cerută de RBL“, a declarat Ionuţ Costea, preşedintele băncii. Oferta instituţiei constă, în prezent, în două tipuri de finanţări: Creditul Locativ şi Creditul Intermediar.

OTP Bank a lansat cardul de credit din clasa „premium“, VISA Gold. Acesta are o limită de credit de până la 50.000 lei, asigurare internaţională de călătorie valabilă pe întreaga perioadă de valabilitate, cu acoperire de până la 15.000 de euro a cheltuielilor medicale, de repatriere, a accidentelor, a pierderii bagajelor sau a paşaportului. Perioada de graţie este de până la 55 de zile, iar pentru plăţile cu cardul la comercianţi nu se percepe comision.

Banca Comercială Română (BCR) a diminuat dobânda cu până la 1,2 puncte procentuale pentru creditele imobiliare şi ipotecare acordate în valută. Totodată, banca a extins şi perioada de acordare a acestor tipuri de credite de la 25 de ani la 30 de ani. „BCR are acum o nouă ofertă: reducerea costului împrumutului înseamnă un efort financiar mai mic pentru clienţii noştri“, a declarat Dorin Cojocaru, director executiv al Direcţiei credite retail persoane fizice şi mici întreprinzători din cadrul BCR.

Piraeus Bank a îmbunătăţit condiţiile de acordare pentru creditul de nevoi personale. Din 22 ianuarie, plafonul maxim de creditare pentru acest produs creşte la 20.000 de euro, echivalent în lei, dublu faţă de suma maximă de până acum, echivalând 10.000 de euro. „Încercăm în permanenţă să îmbunătăţim produsele, să anticipăm şi să întâmpinăm cele mai actuale nevoi ale pieţei. Creditul de nevoi personale este unul dintre produsele noastre locomotivă, motiv pentru care este printre primele care suportă îmbunătăţiri în mod constant“, afirmă Cătălin Pârvu, director general pentru Retail Banking şi Operaţiuni. Dobânda Anuală Efectivă (DAE) calculată la o durată a creditului de zece ani este de 12,63% pe an pentru creditele în euro, care au o dobândă de 10,6%, iar pentru un împrumut în lei, tot pe perioada de zece ani, DAE ajunge la 14,91% în condiţiile unei dobânzi anuale de 12,5%.