Germania respiră ușurată față de învestirea lui Joe Biden. Miercuri, președintele german Frank Walter Steinmeier şi-a exprimat, miercuri, “marea uşurare” legat de învestirea în postul de preşedinte al SUA a lui Joe Biden.

“Ne bucurăm ca Statele Unite, ca partener indispensabil, să fie din nou, pe viitor, alături de noi în numeroase probleme – lupta comună şi solidară împotriva pandemiei de COVID-19, protecţia climei pe plan mondial, chestiunile de securitate”, a afirmat Steinmeier într-un mesaj video, cu câteva ore înainte de inaugurarea lui Biden.

Acesta a asigurat că pe viitor “divergenţele de vederi nu ne vor separa, ci ne vor determina să căutăm şi mai intens soluţii comune”.

Germania: Oricât de mare ar fi azi bucuria, nu trebuie să uităm că populismul a reuşit să seducă şi cea mai puternică democraţie a lumii

“Trebuie să luăm poziţie împotriva polarizării, să apărăm şi să întărim sfera publică a democraţiilor noastre”, a mai spus preşedintele german, insistând pe necesitatea ca politica să se “bazeze pe raţiune şi fapte”.

Relaţiile tradiţional strânse dintre Germania şi SUA au fost încordate în cei patru ani de mandat ai lui Donald Trump, acesta criticând în repetate rânduri Berlinul mai ales în chestiuni economice şi comerciale, precum şi în legătură cu contribuţia sa la bugetul NATO, pe care o considera insuficientă, realtează AFP.