Astfel, numărul total de contaminări din Germania a ajuns la 499.694. Institutului Robert Koch transmite că numărul de decese a crescut şi el până la 10.349, cu 77 mai multe faţă de ziua precedentă, conform agerpres.ro

Germania și-a doborât recordurile

Vineri s-a înregistrat a treia zi consecutiv în care Germania şi-a doborât „recordurile” în ceea ce priveşte contaminările. Joi, Germania a înregistrat alt record, de 16.774 de infectări.

Această resurgenţă a contaminărilor survine în condiţiile în care Germania federală şi guvernele landurilor au convenit miercuri să înăsprească restricţiile privind contactele între persoane pentru luna noiembrie, în scopul stăvilirii contaminărilor cu noul tip de coronavirus înainte de Crăciun.

Facilităţile culturale şi de recreere vor fi suspendate, restaurantele şi barurile vor fi închise, iar întâlnirile în aer liber vor fi limitate la membrii a maxim două gospodării, cu un maxim de 10 persoane. Aceste restricţii vor intra în vigoare luni.

De asemenea, meciurile de fotbal din Bundesliga se vor desfăşura fără spectatori, activităţile sportive la nivel de amatori vor fi interzise, iar sălile de fitness, bazinele de înot, saloanele cosmetice, de masaj şi de tatuaje vor fi închise.

Cancelarul federal Angela Merkel a pledat joi în favoarea restricţiilor înăsprite din noiembrie, considerându-le adecvate, necesare şi proporţionale.

Germania reintră în izolare parțială

Decizia prin care se impun noi reguli a fost luată în data de 28 octombrie și presupune închiderea barurilor și restaurantelor până la sfârșitul lunii noiembrie. Guvernul german si landurile au convenit miercuri sa reimpuna o izolare partiala – de la 2 la 30 noiembrie -, prin inchiderea barurilor si restaurantelor, potrivit Reuters.

De asemenea, numai magazinele care respecta distantarea sociala vor fi autorizate sa functioneze in continuare.

Angela Merkel a avertizat marti ca sistemul de sanatate al Germaniei ar putea atinge curand un punct-limita, iar ministrul economiei Peter Altmaier a declarat a Germaia va ajunge probabil la 20.000 de noi infectii pe zi pana la sfarsitul saptamanii.

În Germania, Târgul de Crăciun de renume mondial din Nürnberg, care atrage aproximativ 2 milioane de vizitatori, a fost anulat anul acesta.

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 se răspândește în toată Europa și în mai multe țări apare îngrijorarea cu privire la sustenabilitatea sistemelor de sănătate, în timp ce infectările cresc. După dificultățile prin care au trecut multe state europene, cu spitalele la un pas de colaps, problema apare din nou, atât din punct de vedere tehnic, cât și de personal.

Lipsa personalului din spitale devine una dintre principalele probleme în îngrijirea pacienților cu coronavirus din Germania, unde numărul pacienților din unitățile de terapie intensivă s-a dublat în ultimele două săptămâni. Există suficiente paturi și ventilatoare suplimentare în unitățile de terapie intensivă, dar medicii se tem de lipsa de profesioniști pentru îngrijirea pacienților